HUSissa on var­mis­tu­nut toinen ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­ta – työ­ikäi­nen nainen sai tar­tun­nan Poh­jois-Ita­lias­ta

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) on varmistunut toinen koronavirustartunta. Tartunta on peräisin Pohjois-Italiasta, josta henkilö palasi useita päiviä sitten.

Milanossa siivottiin junia tehostetusti koronaviruksen vuoksi.
Milanossa siivottiin junia tehostetusti koronaviruksen vuoksi.
Kuva: MARCO OTTICO

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) on varmistunut toinen koronavirustartunta. Tartunta on peräisin Pohjois-Italiasta, josta henkilö palasi useita päiviä sitten. 

Aiemmin tällä viikolla keskiviikkona HUS kertoi koronavirustartunnasta, jonka suomalaisnainen oli saanut Milanosta Pohjois-Italiasta.

Nyt varmistuneen tartunnan saanut on työikäinen suomalainen nainen. HUS:n mukaan nainen ei ole altistanut muita matkustaessaan, sillä hänen oireensa ovat alkaneet myöhemmin Suomessa.

Koronavirukseen sairastunut nainen kävi näytteenotossa sairaalassa eilen torstaina, minkä jälkeen hän palasi kotiin. Hänet on ohjeistettu pysymään kotona eristyksissä. 

HUSin infektiolääkärit selvittävät altistuneita yhdessä THL:n ja kuntien tartuntatautiyksiköiden kanssa. Työ altistuneiden selvittämiseksi on jo käynnistynyt. 

HUSin mukaan asiantuntijat arvioivat kokonaistilannetta viranomaisten kanssa, kun altistuneiden määrä on saatu selville. 

Tartunnan saanut henkilö palasi eilisen näytteenoton jälkeen kotiin. Hänet on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona.

Suomessa on aiemmin varmistunut kaksi koronavirustapausta. Ensimmäinen Wuhanin koronavirustapaus varmistui Lapin keskussairaalassa tammikuun lopussa. Sairastunut oli Kiinan Wuhanista kotoisin ollut nainen.