Mainos

Huo­ne­ka­lu­lii­ke Oulun Stemma ja nais­ten­vaa­te­lii­ke Berry aut­ta­vat asiak­kai­taan kier­rät­tä­mään käy­tet­ty­jä tuot­tei­ta

Tuoreen yritysbarometrin mukaan 60 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä haluaa pienentää hiilijalanjälkeään.

-
Kuva: Anna-Tuulia Hautala

Stemma-huonekaluliikkeet ottavat vastaan asiakkaiden käytettyjä huonekaluja, kuten sänkyjä, sohvia ja tuoleja.

”Hyväkuntoiset kalusteet myydään Tori.fi:n kautta. Ok-kuntoiset, muttei myyntikelpoiset kalusteet menevät välikäsien kautta niitä tarvitseville. Loppuunkuluneet huonekalut kierrätetään”, Oulun Stemman kauppias Risto Huovinen kertoo.

Monelle asiakkaalle on kynnyskysymys, että ostotilanteessa pääsee samalla eroon vanhasta kalusteesta. Vastaanottopalvelua käytetäänkin yhä enemmän.

”Normaalisti kierrätys maksaa 30 euroa, mutta kampanjoiden yhteydessä vastaanotto on toisinaan ilmaista”, Huovinen toteaa.

Huovisen mukaan huonekalujen kierrätys oli hyvin suosittua 1980-luvulla, mutta väheni sittemmin. Parin viime vuoden aikana kierrätys on taas alkanut kiinnostaa.

”Asiakkaat kehuvat kierrätyspalveluamme, koska arki helpottuu.”

”Berry on Oulun keskustassa ainoa liike, johon asiakkaat voivat tuoda myytäväksi käytettyjä vaatteita.” Merja Hartikainen, Berryn yrittäjä
”Berry on Oulun keskustassa ainoa liike, johon asiakkaat voivat tuoda myytäväksi käytettyjä vaatteita.” Merja Hartikainen, Berryn yrittäjä
Kuva: Anna-Tuulia Hautala

Osa naistenvaateliike Berrystä on pyhitetty asiakkaiden käytetyille tuotteille. Asiakastuotteet saivat heti suuren suosion, kun yrittäjä Merja Hartikainen aloitti kierrätyspuolen viime marraskuussa.

”Liikkeen piti jo muuttaa, jotta sain laajennettua asiakastuotepuolta. Berry on Oulun keskustassa ainoa liike, joka tarjoaa tätä palvelua”, Hartikainen kertoo.

Asiakkaat voivat tuoda korkeintaan kymmenen tuotetta myyntiin kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Asiakkaalle maksetaan myydystä tuotteesta 50 prosenttia. Berryn provisio on 50 prosenttia sekä arvonlisävero.

”Vaatteiden tulee olla muodikkaita ja sesongin mukaisia. Nyt otan kevään ja kesän vaatteita myyntiin. Ehdotan parempaa hintaa, jos asiakkaan miettimä hinta on liian kallis tai halpa.”

Hartikainen päättää, mitä tuotteita ottaa myyntiin. Asiakkaat kierrättävät paljon käyttövaatteita, juhlamekkoja, kenkiä sekä muita asusteita.

Hartikainen on saanut asiakastuotteista vain positiivista palautetta.

”Tähän mennessä 150 asiakasta on tuonut vaatteitaan myyntiin.”