Kolumni: Mikä siinä yli­opis­ton muu­tos­sa olisi niin ka­ma­laa?

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Tilaajille

Humala uuteen nou­suun: Raa­he­lai­sen Veli Matti Math­li­nin mukaan pien­pa­ni­mot ovat kiin­nos­tu­nei­ta ko­ti­mai­ses­ta hu­ma­las­ta – pai­kal­li­suus nähdään li­sä­ar­vo­na oluelle

Yksi potentiaalinen tapa hyödyntää kotimaista humalaa on luoda sen ympärille kausituote.

Humala tunnetaan Suomessa koristekasvina, joka kasvaa melkein jokaisella pihalla aina Lappia myöten, mutta on sillä pitkä historia myös hyötykasvina.

Humalaa viljeltiin aktiivisesti vielä 1900-luvun alussa. Talonpojat oli velvoitettu tuottamaan kruunulle tietyn määrän humalaa, jota käytettiin nimenomaan oluen valmistamiseen.