Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Huip­pu­vi­rei­nen Joonas Donskoi takoi hat­tu­tem­pun va­jaas­sa kol­mes­sa ja puo­les­sa mi­nuu­tis­sa – raa­he­lai­nen on iskenyt kym­me­neen edel­li­seen ot­te­luun yh­dek­sän maalia

Donskoin edustama Colorado Avalanche kylvetti Arizona Coyotesia lukemin 9–3.

Joonas Donskoi on äitynyt huippuvireeseen.
Joonas Donskoi on äitynyt huippuvireeseen.
Kuva: Avalanche

Joonas Donskoi jatkoi huippuvirettään keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun raahelaisen Teräs-Kiekon kasvatti takoi hattutempun Arizona Coyotesia vastaan.

Donskoin edustama Colorado Avalanche kylvetti Arizonaa lukemin 9–3. Maalien lisäksi Donskoi kirjasi syöttöpisteen Andre Burakovskyn iskemään viimeiseen osumaan.

Ex-kärppä sinetöi hattutemppunsa jo avauserässä vain kolmessa minuutissa ja 27 sekunnissa. Ensimmäisen kerran verkko heilui neljän minuutin kohdalla ja toisen kerran tasan kaksi minuuttia myöhemmin. Hattutemppu oli valmis seitsemän ja puolen minuutin kohdalla, kun Donskoi rokotti Arizonaa ylivoimalla.

Donskoi on tehnyt kymmeneen edelliseen otteluun yhdeksän maalia. Koko kaudella suomalainen on summannut 35 ottelussa tehot 15+13=28.

– En ollut tyytyväinen viime kauteeni. Minulla oli loukkaantumisia, ja kausi oli vaikea. Olen iloinen, että olen nyt terve ja kehoni tuntuu hyvältä, Donskoi sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Donskoin lisäksi myös Coloradon Mikko Rantanen oli Arizonaa vastaan oivassa vireessä, kun hän iski yhden maalin ja keräsi kaksi syöttöpistettä.

Rantanen on NHL:n suomalaisten pistepörssin kärjessä tehoin 21+22. Donskoi on suomalaispörssissä neljäntenä. Edellä ovat Aleksander Barkov (13+24) ja Sebastian Aho (15+18).