Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

HS: Hal­li­tus val­mis­te­lee pak­ko­kei­no­ja maa­han­muut­ta­jien asut­ta­mi­sek­si

Hallitus kaavailee kunnille pakkokeinoja, joilla asuttaa turvapaikanhakijat ympäri maata, kertoo Helsingin Sanomat.

Suomeen on tullut tuhansia turvapaikanhakijoita loppukesän ja syksyn aikana. Suurin osa heistä tulee maahan Tornion kautta.
Suomeen on tullut tuhansia turvapaikanhakijoita loppukesän ja syksyn aikana. Suurin osa heistä tulee maahan Tornion kautta.
Kuva: Leinonen Jukka

Hallitus kaavailee kunnille pakkokeinoja, joilla asuttaa turvapaikanhakijat ympäri maata, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden tietojen mukaan asiasta on määrä antaa asetus valtioneuvoston istunnossa lähiaikoina.

Asetus velvoittaisi kunnat antamaan turvapaikanhakijoille tilat ja järjestämään henkilöstön pyörittämään toimintaa. Valtio korvaisi kunnille kaikki vastaanottokeskuksesta aiheutuvat kulut.

Listaa kunnista, joihin pakkokeinoa sovellettaisiin, ei Helsingin Sanomien mukaan vielä ole laadittu. Pakkokeinojen taustalla on huoli siitä, että turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa ja majoitustilat loppuvat kesken.

Asetuksen valmistelu perustuu vastaanottolakiin. Sen valmistelu alkoi viikko sitten.

Kuntaliitto ei ole pakkokeinosuunnitelmista mielissään.

- Kuntatasolla asiat vain kärjistyisivät ja syntyisi turhaa vastakkainasettelua. Olisi kohtuutonta lähteä velvoittavan asetuksen tielle, kun kunnat ovat olleet itse aktiivisesti liikkeellä ja hoitaneet asiansa hyvin, liiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen sanoo HS:lle.