Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hossan kan­sal­lis­puis­tos­sa li­sät­tiin es­teet­tö­myyt­tä ja kor­jat­tiin run­saas­ti ret­kei­ly­ra­ken­tei­ta tänä kesänä

Hossan kansallispuistossa uusittiin muun muassa pitkospuita tänä kesänä kulkemisen parantamiseksi. Kuvituskuva.
Hossan kansallispuistossa uusittiin muun muassa pitkospuita tänä kesänä kulkemisen parantamiseksi. Kuvituskuva.
Kuva: vappu jaakkola

Hossan kansallispuistossa on tänä kesänä uusittu runsaasti retkeilyrakenteita ja lisätty kansallispuiston estettömyyttä, Metsähallitus tiedottaa. Tänä kesänä kävijöitä on ollut Hossassa runsaasti ja uusituille palveluille on kysyntää. Paula-myrsky ei tehnyt juurikaan tuhoa Hossan retkeilyrakenteille ja uudistamisia päästiin tekemään suunnitellusti.

–Kelit ovat suosineet niin retkeilyä kuin kunnostustöitäkin, ja uusille esteettömille palveluille on ollut jo käyttöä. Toivottavasti käyttö lähtee kasvamaan, kun saamme lisättyä kävijöiden tietoisuutta uudistuksista. Ja kun vain korona helpottaa, olemme valmiina vastaanottamaan ryhmiäkin, luontovalvoja Tapani Seppänen Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo tiedotteessa.

Hossan suosion kasvun myötä kansallispuistossa on tänä kesänä tehty parannustöitä. Siltojen kaiteita, pitkospuita ja portaita on uusittu. Taukopaikoille on uusittu tulentekopaikkoja sekä pöytiä ja penkkejä. Hossanjoen varressa olevien laavujen kattoja on myös korjattu.

Uudistuksissa on panostettu esteettömyyteen. Esteettömiä laitureita ja käymälöitä on viimeistelty tänä kesänä Julma-Ölkkyyn, Nurmiselkään, Jatkonjärvelle ja Jatkonsalmelle.

Julma-Ölkyn rotkojärven kiertävälle Ölökynärjän reitin näköalapaikka uudelleenrakennettiin myös täysin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.