Hoi­va­ti­loil­le 22 mil­joo­nan ar­voi­set kou­lu­so­pi­muk­set – to­teut­taa Ou­lun­sa­lon Sa­lon­pään koulun vuok­ra­mal­lil­la

Oululainen Hoivatilat Oyj on valittu Oulun Salonpään koulun sekä Järvenpäässä sijaitsevan Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin toteuttajaksi. Kyseessä ovat noin 22 miljoonan euron arvoiset sopimukset.

Oulunsalon Salonpään koulun toteuttajaksi on valittu Hoivatilat. Salonpään vanha koulu. Arkistokuva.
Oulunsalon Salonpään koulun toteuttajaksi on valittu Hoivatilat.
Oulunsalon Salonpään koulun toteuttajaksi on valittu Hoivatilat.
Kuva: Hoivatilat Oyj

Oululainen Hoivatilat Oyj on valittu Oulun Oulunsalossa sijaitsevan Salonpään koulun sekä Järvenpäässä sijaitsevan Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin toteuttajaksi. 

Vanhassa Salonpään koulussa on havaittu runsaasti riskirakenteita ja rakennusvirheitä. Koulua vaivaa sisäilmaongelma.

Koulun korjaaminen on todettu erittäin vaikeaksi, jopa mahdottomaksi.

Salonpään vanha koulu. Arkistokuva.
Salonpään vanha koulu. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Ala-aho

Hoivatilat kertoo, että molemmat kouluhankkeet toteutetaan vuokramallilla, ja ne sisältävät myös varhaiskasvatuksen tiloja.

Rakennukset valmistuvat aikataulun mukaan elokuussa 2020 ja joulukuussa 2021. Kahden vuokrasopimuksen, kestoltaan 25 vuotta, yhteenlaskettu arvo on noin 22 miljoonaa euroa.

Salonpään koulun vuokrasopimuksessa on sovittu, että Hoivatilat ottaa vastuun kohteen ylläpitopalveluista sovitun laajuuden mukaisesti. Molempiin kilpailutuksiin on kuulunut hankkeen arkkitehtisuunnittelu, rakennuttaminen ja vuokrahinnoittelu.

– Tunnistamme, että nyt on käynnissä julkisen sektorin hankintatapojen murros. Kunnat ovat valmiita ja halukkaita toimimaan vuokratiloissa, kaikkea ei tarvitse omistaa itse, sanoo Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula yhtiön lähettämässä mediatiedotteessa. 

Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Yhtiö on perustettu vuonna 2008.