Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hoi­ta­jien työolot ja palk­kaus kor­jat­ta­va – aina on jou­dut­tu tyy­ty­mään uh­kai­lun ja pai­nos­tuk­sen alla laihaan sopuun

Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä hoitajista tuli rikollisia ja heidät määrättiin elinkautiseen pakkotyöhön sairaaloihin ja kotihoitoon, jolloin näistä tuli rangaistuslaitoksia.

Tuomiosta ei ole valitusoikeutta eikä armahdusta, koska hallitus ja eduskunta säätivät viisaudessaan tähän pakkolain, joka velvoittaa hoitajat pysymään pakkotyössä. Karkureille määrättiin miljoonien eurojen sakot maksettavaksi.

Näillä tuomioilla vietiin oikeudet lailliseen työtaisteluun, jossa vaadittiin ainoastaan parempaa palkkaa ja parempia työoloja. Jopa sota käyvän Venäjän kansalaisilla on Suomen ja EU säädösten vuoksi paremmat oikeudet kuin hoitajilla.

Hoitajaliitot ovat olleet aika-ajoin työtaistelussa (antaen suojelutyötä) työolojen ja palkkauksen parantamiseksi. Näitä ei olla koskaan saatu asianmukaisiksi, sillä aina on jouduttu tyytymään uhkailun ja painostuksen alla laihaan sopuun. Nöyrän alistuvan ahkerat ovat palanneet sorvin ääreen ja tyytyneet kohtaloonsa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.