Perheet: Tut­ki­jat häm­mäs­te­le­vät syn­ty­vyy­den nousua pan­de­mian kes­kel­lä

Vanhat kuvat: Ku­nin­gat­ta­ren vie­rai­lu, va­laan­lui­ta ja pom­mi­kuop­pia Ai­no­las­sa

Hiih­tä­jä­suu­ruu­det Pertti San­ki­lam­pi ja Tanja Kari va­lit­tiin pa­raur­hei­lun Kun­nia­gal­le­riaan

Tanja Kari ja Pertti Sankilampi saivat torstaina palkinnon urheiluun liittyvästä elämäntyöstään.
Tanja Kari ja Pertti Sankilampi saivat torstaina palkinnon urheiluun liittyvästä elämäntyöstään.
Kuva: Lauri Jaakkola

Suomen paralympiakomitea julkisti torstaina kansainvälisenä vammaisten päivänä ensimmäiset valinnat paraurheilun Kunniagalleriaan. Valituksi tuli yhteensä kymmenen ansioitunutta urheilijaa. Heidän joukossaan olivat kempeleläinen Pertti Sankilampi ja iiläinen Tanja Kari.

– Onhan tämä historiallinen hetki. On aina hyvä muistaa mistä on lähdetty. Oman urheilu-urani osalta ajatukset ovat tietysti omissa vanhemmissani, jotka innostivat ja kannustivat minua urheilun pariin, mutta sitten vammautumiseni jälkeen myös sotainvalidiurheilijoissa. Heistä tämä on lähtenyt liikkeelle, Savolampi sanoi.

Hän on seitsenkertainen maastohiihdon paralympiakultamitalisti, amputoitujen urheilijoiden ja liikkujien motivaattori sekä esikuva.

Tanja Kari on historian menestynein suomalainen naisurheilija paralympialaisissa. Hän voitti urallaan 12 paralympiakultaa maastohiihdossa.

Lue myös: Iin pa­ra­lym­pia­san­ka­ri Tanja Kari näytti myös vam­mat­to­mien ki­sois­sa, kuinka kova hiih­tä­jä hän on – Jätti SM-hiih­dois­sa jopa 50 kil­pai­li­jaa taak­seen

Lue myös: Pertti San­ki­lam­men ih­meel­li­nen elämä: 1966 nuo­rel­le mie­hel­le an­net­tiin 15 pro­sen­tin mah­dol­li­suus elää yli viisi vuotta – silti hänestä tuli seit­se­män pa­ra­lym­pia­kul­lan hiih­tä­jä