Hii­den­por­tin kan­sal­lis­puis­ton rotkon kautta kul­ke­vat portaat uu­sit­tiin – kun­nos­tus­työt jat­ku­vat myös pit­kos­pui­den parissa

Myös työt uhanalaisten lajien parissa jatkuvat.

Hiidenportin rotkon uusissa portaissa on muoviluiska karvaisia eräkavereita varten.
Hiidenportin rotkon uusissa portaissa on muoviluiska karvaisia eräkavereita varten.
Kuva: Metsähallitus

Hiidenportin rotkon kautta kulkevat portaat on uusittu, tiedottaa Metsähallitus. 

Uusien portaiden askelmat ovat metalliritilää. Ritilän laidassa kulkee kuminen kaista nelijalkaisia retkikumppaneita varten. 

Myös Porttilammen purettujen puuportaiden tilalle on muotoiltu kulkemista helpottavaa polkua paikalta löytyvistä kivistä. Lisäksi työmiehet jatkavat kunnostustöitä Urpovaaran reitillä. Puistoon koillisen suunnasta tulevan Urpovaaran reitin pitkokset uusitaan entisille paikoilleen. 

Tiedotteen mukaan Hiidenportin korjausvelkaa kurotaan umpeen eduskunnan myöntämillä tulevaisuusinvestointivaroilla. Suurin osa Hiidenportin töistä hoidetaan Metsähallituksen Luontopalvelujen omin voimin, mutta kunnostuksessa on mukana myös paikallisia yrittäjiä.

Tänä kesänä Hiidenportin kansallispuiston alueella on tehty myös muita töitä kuin retkeilyrakenteiden kunnostamista. Metsähallituksen Luontopalvelut on muun muassa etsinyt kansallispuistosta äärimmäisen uhanalaista hitupihtisammalta (Cephalozia macounii) ja auttanut uhanalaista kovakuoriaislajia, korppikolvaa (Pytho kolwensis).