HIFK nappasi Ville Les­ki­sen Kärp­pien nenän edestä – "Päätös ei ollut missään nimessä helppo"

Helsingin IFK on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen laitahyökkääjä Ville Leskisen kanssa.

Ville Leskinen oli viime kaudella Kärppien paras pistemies. Jääliläinen aloitti kautensa Ruotsin SHL:ssä, mutta purki sopimuksensa Färjestadin kanssa marraskuussa.
Ville Leskinen oli viime kaudella Kärppien paras pistemies. Jääliläinen aloitti kautensa Ruotsin SHL:ssä, mutta purki sopimuksensa Färjestadin kanssa marraskuussa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Helsingin IFK on tehnyt sopimuksen Ville Leskisen kanssa. Helsinkiläisseura tiedotti asiasta sunnuntaina omalla Bättre Folk -kanavallaan. Leskisen sopimus kattaa tämän ja ensi kauden, mutta laitahyökkääjällä on mahdollisuus lähteä kevään jälkeen ulkomaille.

Myös Kärpät havitteli 25-vuotiasta Leskistä riveihinsä, mutta tällä kertaa oululaisseuralle jäi käteen tyhjä arpa.

Leskinen kertoi, että sopimus syntyi lauantaina.

– Olisin päässyt myös ulkomaille, mutta ei siellä ollut mitään sellaista, johon olisin halunnut tarttua.

– Päätös ei ollut minulle missään nimessä helppo, mutta välillä tilanteet ovat tällaisia. Kärpät on kasvattajaseurani ja sillä tavalla ykkösseura aina. Kärpät ei vain sopinut tähän kohtaan. Siellä on paljon hyökkääjiä, Leskinen kommentoi Kalevalle.

Pitkän harkinnan jälkeen HIFK:n tarjous alkoi tuntua Leskisestä hyvältä.

– Lennän Helsinkiin maanantaina, mutta en tiedä vielä, milloin pelaan ensimmäisen kerran. En ole ollut jäällä pariin viikkoon.

Kuinka tuttu Helsinki on Jäälin miehelle kaupunkina?

– Eihän se hirveän tuttu ole. Lähinnä tiedän jäähallit sieltä. Ilmeisesti siellä on joku kämppä valmiina odottamassa minua. Ihan hauska nähdä, millainen kaupunki se on.

Täysin tuntemattomaan Kärppien viime kauden paras pistemies ei joudu kuitenkaan hyppäämään, sillä HIFK:n pelaajista Leskiselle ovat entuudestaan tuttuja Juho Keränen, Teemu Tallberg ja Aleksi Laakso. Myös joukkueen fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho oli hyökkääjän kanssa samaan aikaan Vaasan Sportissa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 16.36.