Hepat kop­sut­te­li­vat Mäk­kä­rin au­to­kais­tal­le elokuun lu­ki­ja­ku­vas­sa

Kalevan elokuun lukijakuvaksi valittiin hauska kuva hevosista, jotka kävivät ruokaostoksilla hampurilaisravintolan drive in -kaistalla.

Valkoinen Selim ja tummanruskea Carla ilahduttivat Mäkkärin autokaistalla. Herkut menivät tällä kertaa kuitenkin ratsastajien suihin. Selimin selässä ratsastaa Sonja Riikonen.
Valkoinen Selim ja tummanruskea Carla ilahduttivat Mäkkärin autokaistalla. Herkut menivät tällä kertaa kuitenkin ratsastajien suihin. Selimin selässä ratsastaa Sonja Riikonen.
Kuva: Ankki

Oulussa Limingantullin McDonald'sin autokaistan myyjä sai hieraista silmiään elokuun lopulla, kun luukusta sisään kurkisti hevosen pää. Hauskan tilanteen kuvanneen Anne-Mari Engmanin ottama kuva valittiin elokuun lukijakuvaksi.

Engman kertoo, että hänen kaksi ratsastusoppilastaan päättivät kävelylenkillä lähteä hakemaan ruokaa Mäkkäriltä. Matka kävi Äimärautiolta Oritkarin kautta Limingantulliin.

– Molemmat ovat kilttejä hevosia. Ne ovat tottuneet liikenteeseen, Engman kertoo.

Autokaistalla oli takana pitkä autojono, mutta kaikki suhtautuivat hevosiin positiivisin mielin. Kukaan ei tööttäillyt ja hevosten annettiin olla rauhassa.

– Myyjää ainakin nauratti, kun pöntöstä tilatessa ei tilaajaa näe ja sitten sieltä luukusta tulikin hevosen naama, Engman kertoo.

Engmanin mukaan he eivät ole käyneet aiemmin hevosten kanssa Mäkkärillä, eikä sitä aiota ottaa tavaksi.

– Tämä oli sellainen pieni seikkailu, hän sanoo.

Kuukauden kuvan ottajalle maksetaan 132,22 euron palkkio. Summa tulee Kalevan lukijanumerosta 13222, johon voi lähettää kuvia, videoita tai juttuvinkkejä.

Engman lupaa, että palkkiorahoilla hän vie autokaistalla käyneet ratsastajat syömään Mäkkärille.

Kalevaan lähetettiin elokuussa noin 1200 lukijakuvaa.

Katso lukijoiden lähettämiä kuvia.