Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hen­nii­na Isoahon kis­so­jen lem­pi­paik­ka on soh­val­la – asian­tun­ti­ja ruotii myyt­te­jä lem­mi­keis­tä ja kertoo, mitä ko­ti­kis­sat kai­paa­vat ym­pä­ris­töl­tään

Mitä kissa haluaisi omistajansa ottavan kodissaan huomioon? Sitä on kokeiltu kysyä myös kissoilta itseltään uuden teknologian avulla. Tässä kooste tärkeimmistä asioista.

Sohva on Henniina Isoahon kissoille mieluinen paikka. – Sen rispaantuminen kuuluu lemmikinomistajan elämään, sanoo Isoaho vieressään Malla-kissa.
Sohva on Henniina Isoahon kissoille mieluinen paikka. – Sen rispaantuminen kuuluu lemmikinomistajan elämään, sanoo Isoaho vieressään Malla-kissa.
Kuva: Nea Alanen

Henniina Isoaho, 30, viettää ison osan arkipäivistään omakotitalon työhuoneessa opiskellen. Videohaastattelun aikana tietokoneen kameran sumentaa hetkeksi Aliisa-maatiaiskissan harmaa häntä.

Isoahon työpöydällä on kissanpeti tietokoneen molemmin puolin, jotta lemmikit saavat nauttia omistajansa seurasta ja rapsutuksista myös työskentelyn lomassa.

– Kissat tulevat joka tapauksessa luokseni, kun teen opiskeluhommia, joten on paljon sopuisampaa, etten joudu koko ajan siirtämään niitä pois sylistäni, Isoaho sanoo.

Hyvä koti tyydyttää kissan käyttäytymistarpeet

Monet pitävät kissoja epäsosiaalisina, jopa tunnekylminä eläiminä. Tätä myyttiä ruotii Helena Telkänrannan tuore tietokirja Millaista on olla kissa.

Kattava tietopaketti selventää sen, minkä monet kissanomistajat jo tietävät: kissa kiintyy perheenjäseniinsä syvästi.

Eläinlajina kissa on kuitenkin vain osittain sosiaalinen, minkä vuoksi esimerkiksi oman tilan puute saattaa aiheuttaa sille kroonista stressiä ja siten käyttäytymisongelmia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.