Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Hen­ki­lö­au­to törmäsi rajusti pi­la­riin Ou­lai­sis­sa - viisi nuorta louk­kaan­tui

Viisi nuorta loukkaantui, kun henkilöauto törmäsi kukkakaupan kuistin pilariin Oulaisten keskustassa myöhään torstai-iltana.

Auto törmäsi rajusti kaupan edustalla olleeseen pilariin.
Auto törmäsi rajusti kaupan edustalla olleeseen pilariin.

Viisi nuorta loukkaantui, kun henkilöauto törmäsi kukkakaupan kuistin pilariin Oulaisten keskustassa myöhään torstai-iltana.

Onnettomuus sattui hieman ennen kello yhtätoista illalla.

Poliisin mukaan auto ajoi Keskuskatua suurella nopeudella ja ohitteli muuta liikennettä. Pian ohituksen jälkeen kuljettaja menetti auton hallinnan ja auto lähti voimakkaaseen sivuluisuun.

Auto törmäsi rajusti oikea kylki edellä liikekiinteistön kuistin pilariin. Sivuluisun aikana auto osui myös valaisinpylvääseen.

Törmäyksessä pilari painautui syvälle henkilöauton ohjaamoon. 

Auton kyydissä oli viisi parikymppistä nuorta, kolme miestä ja kaksi naista, jotka kaikki loukkaantuivat. Päivystävän palomestarin mukaan kahta loukkaantunutta irrotettiin autosta yli tunnin ajan. He loukkaantuivat vakavasti. Kaikki olivat kuitenkin onnettomuuden jälkeen tajuissaan, ja heidät kuljetettiin ambulanssilla Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisin tutkinnan ja silminnäkijöiden kertoman mukaan kuljettaja oli ajanut reilua ylinopeutta. Alueella on 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Tapahtuma-aikaan alueella oli myös muuta liikennettä.

Kaikki autossa olleet ovat kotoisin lähialueelta.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksista.

Juttua päivitetty kello 6.30 poliisin tiedoilla tapahtumien kulusta ja onnettomuuspaikasta.