Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Hel­ma­rien val­men­nus vaih­tui, tulos ei muut­tu­nut – ONS-kas­vat­ti Emma Peuh­ku­ri­nen teki kui­ten­kin an­sai­tun A-maa­jouk­kue­de­byy­tin

Ruotsin tähtipelaaja Kosovare Aslliani piti Ria Ölingin kiireisenä Ratinassa.
Ruotsin tähtipelaaja Kosovare Aslliani piti Ria Ölingin kiireisenä Ratinassa.
Kuva: KIMMO BRANDT

Mikä muuttui vai muuttuiko mikään?

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja vaihtui EM-kisojen jälkeen. Ruotsalainen Anna Signeul siirrettiin sivuun kovan kritiikin sekä mediapauhun saattelemana ja Helmarit astui Marko Salorannan aikakauteen ainakin väliaikaisesti.

Henkilöä vaihtamalla ei tapahtunut tuloksellista muutosta, sillä Saloranta avasi tappioilla. Suomi hävisi MM-karsintojen päätöksessä Irlannille 1–0 ja menetti oljenkortensa kisapaikkaan. Tiistai-iltana Ruotsi löylytti suomalaisia Tampereella 5–0.

Kyseessä oli Helmarien 12:s ottelu vuoden 2022 aikana. Loppusaldo on julma, sillä Suomi voitti vain yhden ottelun, pelasi kaksi kertaa tasan ja hävisi loput yhdeksän peliään. Helmarit pystyi maalintekoon ainoastaan Slovakiaa, Georgiaa, Japania sekä EM-kisojen avausottelussa Espanjaa vastaan.

2022 oli poikkeuksellinen Helmarit-vuosi, sillä Suomi kohtasi peräti kahdeksan joukkuetta Fifa-rankingin sijoilta 2–17, mutta kritiikkiin on silti syytä. Suomi jää pallollisesti niin pahasti jalkoihin, että kontrolloitujen vaarallisten hyökkäysten luominen on ollut yhtä tuskaa.

Silloin on täysin mahdotonta edes yrittää haastaa huippumaita.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.