Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaleva live: Katso pai­kal­lis­ta jal­ka­pal­loa suorana – ACO/OLS kohtaa Her­cu­lek­sen

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Hel­ma­reil­le jät­ti­pet­ty­mys Dub­li­nis­sa – Kor­pe­la: "Ä­lyt­tö­män pet­ty­nei­tä ollaan, ta­voit­tee­na oli säi­lyt­tää sauma jat­ko­kar­sin­taan tiis­tain Ruot­si-pe­liin"

Helmareiden maalivahti ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela oli äärimmäisen pettynyt Irlannille hävityn ottelun jälkeen. Arkistokuva.
Helmareiden maalivahti ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela oli äärimmäisen pettynyt Irlannille hävityn ottelun jälkeen. Arkistokuva.
Kuva: TIM KEETON

Suomi hävisi vieraskentällä Dublinissa Irlannille 0–1 jalkapallon naisten MM-karsinnassa. Suomi menetti näin mahdollisuutensa MM-jatkokarsintaan, johon lohkosta etenee Irlanti.

Suomi hävisi Irlannille kotipelinsä viime syksynä ja tarvitsi käytännössä voiton MM-jatkokarsintahaaveiden ylläpitoon vielä karsintalohkon päätöskierrokselle. Tehot jäivät kuitenkin jälleen uupumaan ja Irlanti pääsi iskemään lähestulkoon täpötäyden kotistadioninsa riemuksi 54. minuutilla. Voittomaalin ja jatkokarsintapaikan sinetöineen maalin puski Lily Agg.

Maalivahti Tinja-Riikka Korpelalle tappio oli kitkerä, kuten tietysti koko porukalle.

– Älyttömän pettyneitä ollaan, tavoitteena oli säilyttää sauma jatkokarsintaan tiistain Ruotsi-peliin (lohkon päätösotteluun). Kaikkemme annettiin, mutta maalipaikat ja maalit jäivät puuttumaan, Korpela kertoi puhelimitse Dublinista.

– Tuntui, että peli oli hallinnassa, mutta Irlanti teki pelistä hankalan ja sai rikottua meidän rytmiä. Ja tietysti maalit ratkaisee, siinä oli yksi nukahdus (puolustukselta). Ilmeisesti merkkaus petti. Ja maalintekijä (Agg) pääsi palloon puoli sekuntia minua ennen ja sai laitettua pallon maaliin, maajoukkueen kokenut kapteeni kuvaili vielä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.