Hei­nä­pään ar­vo­ta­lo De Gamlas Hem avaa ovensa ho­tel­li-ra­vin­to­la­na – "Uu­dis­tet­tu vanhaa kun­nioit­taen"

Historiallinen De Gamlas Hem -arvotalo Oulun Heinäpäässä avaa perjantaina ovensa kunnostettuna hotelli-ravintolana.

Tiskin takana toimitusjohtaja Veli-Pekka Pohjola. Jugendtyylinen De Gamlas Hem on kunnostettu uuteen käyttöön.
Tiskin takana toimitusjohtaja Veli-Pekka Pohjola.
Tiskin takana toimitusjohtaja Veli-Pekka Pohjola.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Historiallinen De Gamlas Hem -arvotalo Oulun Heinäpäässä avaa perjantaina ovensa kunnostettuna hotelli-ravintolana. 

Jugendtyylinen talo sisältää 17 hotellihuonetta, 33 vuodepaikkaa, 40-paikkaisen ravintolan sekä erikokoisia kokous- ja juhlatiloja. Lisäksi kesäaikana ravintola laajenee 50-paikkaiselle terassille. Kokoustilojen ja hotellihuoneiden sisuksiin on kätketty huipputeknologiaa.

- Halusimme jättää mahdollisimman paljon vanhaa pintaa esille, jotta tästä tulee Oulun tunnelmallisin kokous- ja juhlatila. Myös hotelli on uudistettu vanhaa kunnioittaen. Esimerkiksi hotellihuoneisiin jätettiin vanhat kakluunit tunnelmaa tuomaan, ja kaikki listat ja paneelit on teetetty puusepällä alkuperäiseen asuunsa, kertoo toimitusjohtaja Veli-Pekka Pohjola.

De Gamlas Hem  Ravintolassa muun muassa tarjoillaan perinteisiä suomalaisia herkkuja ”modernilla tvistillä”, sanoo Pohjola.

- Esimerkiksi oululaisesta perinneherkku rössypotusta on modernisoitu uudenlainen, yllätyksellinen makuelämys. Meillä on myös oma De Gamlas Hem -kahvi.

Rakennustyöt jatkuvat vielä avajaisten jälkeenkin: sisäpihalle nousee spa-osasto, jonne tulee saunatilojen lisäksi tiloja kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjille. 

Muodonmuutoksen kokenut talo on merkittävä osa oululaista historiaa: Vuonna 1906 rakennettu talo on toiminut muun muassa ruotsinkielisten naisten vanhainkotina, sota-aikana lentäjien tukikohtana ja Oulun kaupungin monikulttuurikeskuksena.

Yrittäjät Veli-Pekka Pohjola, Arto Keränen ja Timo Paakki haluavat sen olevan myös tärkeä osa Oulun tulevaisuutta. 

Avajaisten kunniaksi De Gamlas Hem järjestää opastettuja tutustumiskierroksia talon historiaan ja nykyisyyteen.  

Kaleva kävi tutustumassa remontoituihin tiloihin. Katso kuvagalleriasta, miltä De Gamlas Hemissä näyttää remontin jälkeen.