Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hauska nau­tis­ke­lu muuttui pahaksi tavaksi – al­ko­ho­li ei ole vain käyt­tä­jän­sä on­gel­ma, se vai­kut­taa samassa ta­lou­des­sa asuviin ja heidän jak­sa­mi­seen­sa

"Eihän olut mitään viinaa ole."

Korona-aika on aiheuttanut syrjään vetäytymistä, yksinäisyyttä, mielenterveyshäiriöitä, reikiä hampaissa ja parisuhteissa, alkoholiongelmia. Se on saanut aikaan myös hyvää, mutta jo sitä ennen alkaneet ongelmat ovat kärjistyneet ja jatkavat kärjistymistään.

Alkoholinkulutus on hivuttautunut perheessämme vuosi vuodelta ylemmäs. Hauskana alkanut nautiskelu on muuttunut pahaksi tavaksi. Riippuvuudeksi suurkuluttamisesta ei ole saanut sanoa – sen voi halutessaan lopettaa koska tahansa (?)

Terveysviranomaiset laskevat haitallisen kulutuksen rajoja alemmas, mutta kaupan pakkauskoot kasvavat. Kotiin kanto on tehty helpoksi ja hyväksyttäväksi.

Kulutuksesta on aika ajoin keskusteltu rakentavassa hengessä. Olen nähnyt toivoa ja parannusta ilmassa. Muutaman hyvän päivän kuluttua tuntuu, että toinen ”nautiskelee” vapautuneemmin kun tiedetään missä mennään ja miksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.