Han­na-ko­ru ko­mis­taa Ka­le­va­la Korun mal­lis­toa

Kalevala Koru on tuonut markkinoille riipuksen, jonka on ideoinut laulaja Hanna Pakarinen. Aivan yksin Pakarinen ei ole korua tehnyt, vaan hänellä on ollut apunaan Kalevala Korun kultaseppiä.

Hanna Pakarisella on kaulassaan Kalevala Korulle suunnittelemansa Hanna-koru.
Hanna Pakarisella on kaulassaan Kalevala Korulle suunnittelemansa Hanna-koru.

Kalevala Koru on tuonut markkinoille riipuksen, jonka on ideoinut laulaja Hanna Pakarinen. Aivan yksin Pakarinen ei ole korua tehnyt, vaan hänellä on ollut apunaan Kalevala Korun kultaseppiä.

"Aluksi ajattelin, että olen siinä vain yhtenä osana, mutta kun menin paikalle, kyselivät kultasepät, että mitäs sitä tehtäisi", laulajatar naurahtaa.

Yhteistyö Kaleva Korun kanssa alkoi euroviisujen aikaan 2007.

"Olin todella iloisesti yllättynyt kun minuun otettiin yhteyttä ja kysyttiin kiinnostusta yhteistyöhön. Kun sitten puhuimme jatkosta, heitin, että ehkä minä joskus jopa suunnittelen teille korun. Se vitsi taisi jäädä muhimaan, koska lopulta ideaa ehdotettiin minulle ihan tosissaan."

Pakarinen pääsi suunnittelemaan korun alusta saakka.

"Aluksi olin aivan kauhuissani, että en kai minä, mutta niin se vaan lähti toimimaan."

Yhdeksi tärkeimmäksi ominaisuudeksi hän määritteli korun monikäyttöisyyden. "Saatan ommella vaikka suuren riipuksen kiinni hattuuni tai vaatteeseen. Mielestäni koru ei ole sidottu siihen, mihin se on alunperin suunniteltu."

Pakarisen omaa riipusta voi käyttää kaulan lisäksi sormuksena. "Teimme siitä sellaisen, että se on hyvännäköinen niin sormessa kuin kaulassa. Eikä minua haittaa, vaikka joku käyttäisi sitä jopa laukun koristeena."

Koru on tehty hopeasta ja sitä koristaa musta nauha. Korussa on myös punaista granaattia, sekä Pakarisen signeeraus.

Hanna Pakarinen pitää hopeakoruista.

"Kärsin pahasta nikkeliallergiasta, enkä pysty käyttämään kuin nikkeli ja kultakoruja." Uransa alkuvaiheina Pakarinen sai jopa huuliinsa ihottumaa, jos mikkiä ei oltu maalattu.

"Pitkään mietimme, että mistä se johtuu, kunnes tajusimme, että mikissä on nikkeliä", hän naurahtaa.

Yhtäaikaa korun julkistamisen kanssa julkaistiin Pakarisen Make Believe -sinkku, jonka kannessa koru komeilee. Koko albumi Pakariselta tulee ulos alkuvuodesta 2009.

"Tämän ja ensi viikon olemme todella tiiviisti studiossa. Levyn nauhoitukset ovat loppusuoralla."

Uuden levyn materiaali tulee olemaan kahteen aikaisempaan verrattuna kevyempää ja positiivisempaa. "Tuntuu, että maailmassa on niin paljon synkkää ja ikäviä asioita, että yritän musiikillani tuoda joukkoon jotakin positiivista."

Parasta laulajalle unelmiensa ammatissa on keikkailu.

"Bändin kanssa yleisölle esiintyminen on sitä kaikkein parasta. Aikaisempien levyjen kohdalla on tuntunut, että studiossa laulaminen on hankalampaa ja että olen pitänyt rimaa kamalan korkealla. Nyt studiossa on tuntunut samalta kuin keikoilla."

Hanna Pakarinen akustisena tänään Kalajoella Dyyni Dance Bar:ssa, Tuomipakkaintie 59.