Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Häm­men­nys thai­poi­mi­joi­den palk­kio­saa­ta­vis­ta jatkuu

Epätietoisuus thaimaalaisten marjanpoimijoiden palkkiosaatavista jatkuu yhä.

Epätietoisuus thaimaalaisten marjanpoimijoiden palkkiosaatavista jatkuu yhä. Marjanpoimijat tapasivat illansuussa uudelleen marjayhtiö Ber-Exin toimitusjohtajan Kari Jansan Äänekoskella. Jansa kertoi, että mukana oli myös edustaja Thaimaan suurlähetystöstä.

50 poimijan ryhmä keskeytti työnteon riitaannuttuaan Ber-Exin kanssa poimintapalkkioista ja oheiskuluista. He ovat majailleet torstaista saakka Äänekosken seurakuntatalolla.

Seurakuntatalolla olleen Lehtikuvan kuvaajan mukaan median edustajat poistettiin salista ennen tapaamisen alkua. Myös poimijoita avustanut asianajaja Ville Hoikkala ja poimijoiden edustaja Junya Lek Yimprasert lähtivät ulos. Tapaaminen Jansan ja poimijoiden kanssa jatkui vielä puoli yhdeksän aikoihin illalla.

Jansa kertoi STT:lle kesken tilaisuuden ennen seitsemää illalla, että palkkioiden maksu on käynnissä. Hieman myöhemmin tavoitettu Junya Lek Yimprasert puolestaan kertoi salin ulkopuolelta, että keskustelu palkkioista on yhä kesken.

Keskisuomalainen kertoi illalla, että Thaimaan työministeriö aikoo kustantaa poimijoiden lennot kotiin.