Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Halu auttaa ja hoitaa ei ole osa hoi­ta­jan palkkaa

Hoitajajärjestöt jättivät viime torstaina lakkovaroituksen sairaanhoitopiireille. Tehyn ja SuPerin huhtikuussa alkavan lakon piirissä olisi kaikkiaan noin 40 000 hoitajaa. Lakkovaroitus ja sitä seuraava uutisointi on herättänyt monenlaisia mielipiteitä ja ajatuksia allekirjoittaneessa.

Kunta-alan työnantajajärjestö KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen ampui esitetyt palkankorotusvaatimukset tuoreeltaan alas ja sanoi niiden olevan sellaisia, joihin ”suomalaisella hyvinvointiyhteiskunnalla ja veronmaksajalla ei ole varaa” (Yle uutiset 17.3.).

"Toinen asia, joka täytyy saada kuntoon palkkauksen lisäksi, onkin työssä jaksaminen. Kun nämä asiat saatetaan kuntoon, hoitajapula poistuu kuin itsestään, kun ala on jälleen houkutteleva."

Olen läheltä nähnyt, kuinka hyvinvointiyhteiskunnalla tuntuu olevan ylimääräistä rahaa vaikka jos minkälaisiin lillukanvarsiin, mutta kun kyseeseen tulee hoitajien palkankorotukset, varaa ei yhtäkkiä olekaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.