Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Hal­li­tus haluaa pie­ny­rit­tä­jät elä­keuu­dis­tuk­sen mak­sa­jik­si – mutta onko yrit­tä­jien vika, jos YEL-jär­jes­tel­mä ei toimi?

Hallitus on kovaa vauhtia valmistelemassa yrittäjien eläkeuudistusta, jota markkinoidaan yrittäjien sosiaaliturvan parantamisena samalla, kun meitä pien- ja yksinyrittäjiä syyllistetään alivakuuttamisesta.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen on valmistellut uudistusta virkamiesvetoisesti Finanssivalvonnan kirittämänä. Poikkeuksellinen valmistelu ihmetyttää jopa hallituskumppaneita.

Tällä hetkellä yrittäjän maksama YEL-maksu määräytyy yrittäjän ilmoittaman vuositulon mukaan. Moni pien- ja yksinyrittäjä ilmoittaa minimin selvitäkseen maksuista.

Lakimuutoksessa työtulon määrittelyn vastuu siirrettäisiin työeläkeyhtiöille, jotka määrittelisivät yrittäjän tulot saman toimialan täyspäiväisen työntekijän kuukausittaisen mediaanipalkan mukaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.