Hal­lit­se­va Is­kel­mä­Mes­ta­ri Tommi Kos­te­ki­vi loi nah­kan­sa – vai­kei­den vaih­dei­den uutta mu­siik­kia

Hallitsevalta IskelmäMestarilta Tommi Kostekiveltä on ilmestymässä tällä viikolla uutta musiikkia.
Hallitsevalta IskelmäMestarilta Tommi Kostekiveltä on ilmestymässä tällä viikolla uutta musiikkia.

Oululainen Tommi Kostekivi, 42, voitti vuonna 2019 Kiuruvedellä järjestetyn IskelmäMestari -kilpailun ja kantaa edelleen hallitsevan mestarin viittaa koronan peruttua tapahtuman viime vuodelta.

Kilpailun voitto antoi pitkään läpimurtoaan odotelleelle artistille kaivatun ponnahduslaudan, mutta kaikki ei mennytkään suunnitelmien mukaan.

– Elämässäni on ollut monenlaista myllerrystä. Olen käynyt hiljattain läpi avioeron, masennuksen ja raitistumisen, Kostekivi kertoo.

Vaikeassa elämänvaiheessa musiikki jäi taka-alalle, mutta nyt mies kertoo olevansa jälleen voimissaan ja valmis keskittymään uudelleen intohimoonsa musiikkiin.

Uusi single julki lauantaina

Kostekiven uusi single Hei tuttu tuuli saa ensisoittonsa radio Pookin Pooki Viihteellä -ohjelmassa tulevana lauantaina.

– Kun uskalsin päästää vanhasta irti ja luoda avoimin ja nöyrin mielin nahkani uudelleen, alkoi uskomattomia asioita tapahtua, Kostekivi intoilee.

Vaikeuksien jälkeen itsensä uudelleen löytänyt mies latasi lauluvideon sosiaaliseen mediaan ja sai lukuisille suomalaisille iskelmälaulajille sanoituksia tehneen Lasse Wikmanin mielenkiinnon heräämään.

– Kerroin Lasselle tarinani ja sen innoittamana hän kirjoitti Hei tuttu tuuli -kappaleen, joka osui ja upposi. Ihan kuin se olisi tullut omasta kynästäni. Hyvän työn teki myös kappaleen säveltäjä ja sanoittaja Pertti Jalonen, Kostekivi kiittelee.

Hän sanoo tuoreen sinkkunsa olevan laulu aikuiselta aikuiselle.

– Se on täynnä toivoa ja uskoa tulevaan sekä unelmiin.

Täysillä kohti unelmia

Kysymykseen, mistä Kostekivi itse unelmoi, tulee vastaus hetkeäkään empimättä:

– Unelmoin siitä, että voisin saada elannon esiintyvänä artistina. Tätä unelmaa kohti menen nyt täysillä, kampaajana ja meikkaajana tähän saakka leipänsä tienannut mies sanoo.

Hän toivoo, että tuore sinkku poikisi virtuaalikeikkoja.

– Toki palo livekeikoillekin on jo kova. Rakastan tanssilavojen tunnelmaa. Musiikkiteatterikin kiinnostaa kovasti.

Kostekivi ei ole teatterin lavoilla uusi kasvo. Häntä on nähty takavuosina paitsi Oulun työväen näyttämöllä, myös Turun ruotsalaisessa teatterissa sekä Oulun kaupunginteatterissa lukuisissa musikaalirooleissa.

– Monenlaista olen elämäni varrella ennättänyt touhuta, mutta lopullinen läpimurto on antanut odottaa itseään. Uskon, että asioilla on tarkoitus tapahtua tiettyyn oikeaan aikaan, ja minusta tuntuu, että minun aikani on nyt. Luotan tähän sydämeni ääneen.

susanna.eksyma@forum24.fi