Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Hal­lin­to-oi­keus päätti: Karhun kan­nan­hoi­dol­li­nen met­säs­tys saa­daan­kin aloit­taa Kuh­mos­sa

Karhunmetsästys saadaankin aloittaa Kuhmossa, mutta luvan hakijan mukaan sitä ei aiota aloittaa. Kuvituskuva.
Karhunmetsästys saadaankin aloittaa Kuhmossa, mutta luvan hakijan mukaan sitä ei aiota aloittaa. Kuvituskuva.
Kuva: Jyrki Mäkelä

Karhun kannanhoidollinen metsästys saadaan aloittaa Kuhmossa. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus linjasi keskiviikkona antamassaan päätöksessä, ettei karhunmetsästyksen täytäntöönpanoa ole enää syytä pitää kiellettynä.

Hallinto-oikeus oli elokuussa antamallaan välipäätöksellä kieltänyt karhun kannanhoidollisen metsästyksen Kuhmossa. Hallinto-oikeus asetti metsästyksen täytäntöönpanokieltoon 17. elokuuta.

Suomen riistakeskuksen mukaan nyt täytäntöönpanokiellon kumoamisen myötä Kuhmossa voidaan aloittaa karhun kannanhoidollinen metsästys tästä päivästä alkaen.

Kuhmoon oli myönnetty poikkeuslupa 18 karhun metsästämiseen. Lupa on voimassa lokakuun loppuun.

Karhuluvat hakenut Timo Klemetti kommentoi Ylelle olevansa tyytymätön prosessin venymiseen. Hänen mukaansa metsästystä ei enää aloiteta, sillä karhuista suuri osa on jo mennyt Venäjälle tai vetäytynyt nukkumaan.