vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Hal­la-aho: Is­la­mi­lai­sen maail­man enem­mis­töl­lä sama maail­man­ku­va kuin Pa­rii­sin mur­haa­jil­la

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho antaa blogissaan ymmärtää, että islamilaisen maailman väestön laajalla enemmistöllä on samanlainen maailmankuva kuin Pariisin murhaajilla.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho antaa blogissaan ymmärtää, että islamilaisen maailman väestön laajalla enemmistöllä on samanlainen maailmankuva kuin Pariisin murhaajilla.

Halla-aho kirjoittaa sanatarkasti näin:

– Pariisin ampujat rankaisivat pilalehden toimittajia kuolemalla pyhien arvojen pilkkaamisesta. Millä tavalla heidän maailmankäsityksensä on kieroutuneempi kuin edellä mainittujen muslimimaiden kansalaisten enemmistöllä? Tätä tarkoitan sanomalla, että omassa kulttuurisessa ja uskonnollisessa viitekehyksessään tarkasteltuna Pariisin islamistien teko ei ole häiriintynyt vaan looginen.

Halla-aho perustelee väitettään sillä, että jumalanpilkasta on säädetty monissa islamilaisissa maissa kuolemanrangaistus. Hän nostaa esille myös Madridin (vuonna 2004) ja Lontoon (2005) pommi-iskut, Toulousen (2012) ja Brysselin (2014) ampumiset ja Sydneyn (2014) kahvilaiskun ja epäilee, että näissä tapauksissa tekijöiden maailmankäsitys oli samanlainen kuin Pariisin Charlie Hebdon iskun tekijöillä.

– Monissa islamilaisissa maissa, myös sellaisissa, joissa lakia säätävä elin on kansan demokraattisesti valitsema, jumalanpilkasta on säädetty kuolemanrangaistus.

Halla-aho rinnastaa islamismin natsismiin

Halla-ahon mukaan media, poliitikot ja tavalliset kansalaiset pitävät islamistien tekemiä iskuja yksittäistapauksina, jotka eivät liity toisiinsa.

– Tämä siitä huolimatta, että tekijät itse julistavat allahu akbar -huudoillaan tekojen yhteiseksi nimittäjäksi jihadin. Etenkään tekojen ei myönnetä liittyvän millään tavalla islamiin vaan pikemminkin syrjäytymiseen, rasismiin tai tekijöiden mielenterveysongelmiin. Kuitenkaan tekijät eivät itse julista olevansa kostamassa rasismia tai syrjäytymistä. He julistavat puolustavansa profeetta Muhammadin kunniaa, Halla-aho kirjoittaa.

Europarlamentaarikko toteaa, etteivät syyttömiä henkilöitä ampuvat, räjäyttävät tai mestaavat ihmiset vaikuta tasapainoisilta.

– Kaikkien islamin nimessä suoritettujen väkivallantekojen selittäminen tekijän yksilöllisillä mielenterveysongelmilla on kuitenkin vähän sama asia kuin jos esimerkiksi Natsi-Saksa ja holokaust selitettäisiin jokaisen saksalaisen yksilöllisillä mielenterveysongelmilla. Olemme kai kaikki samaa mieltä siitä, että ei ole kovin normaalia tai tervettä kaasuttaa syyttömiä miehiä, naisia ja lapsia tuhoamisleireillä.

Halla-aho lisää, että suurin osa holokaustin toimeenpanoon osallistuneista saksalaisista oli aivan normaaleja ihmisiä.

– Heidän tekonsa olivat loogista ja normaalia toimintaa vallitsevan ideologian, kansallissosialismin, näkökulmasta, ja aivan samalla tavalla islamististen kurkunleikkaajien toiminta on normaalia ja loogista toimintaa heidän ideologisesta (eli tässä tapauksessa uskonnollisesta) kehyksestään tarkasteltuna.

”Pilapiirtäjä ei kynällään pysäytä rynnäkkökiväärimiestä”

Halla-aho arvioi, että islamistit saavuttavat tavoitteensa, kun mediat länsimaissa eivät enää uskalla kritisoida islamia ja julkaista satiirisia pilapiirroksia. Europarlamentaarikon mielestä kynä ei enää ole rynnäkkökivääriä vahvempi ase, kun avoin yhteiskunta vaipuu itsesensuurin tilaan.

– Pariisin iskun jälkeen on vanhaan tapaan julistettu, että länsimainen yhteiskunta on vahva ja että kynä on aseista mahtavin.

Tästä voidaan kyllä olla vähintään kahta mieltä. Pilapiirtäjä ei kynällään pysäytä rynnäkkökiväärimiestä. Sen sijaan rynnäkkökiväärimies pysäyttää pilapiirtäjän. Koska kukaan ei halua kuolla, terrorismin pelko ajaa yhteiskunnan yhä syvempään itsesensuuriin, lepyttelyyn ja myöntyväisyyteen. Tätä on käytännön islamisaatio, islamistien pillin mukaan tanssiminen. Siihen ei tarvita muslimien enemmistöasemaa, Halla-aho kirjoittaa.

Hänen mielestään islamismi on ”laajaa suosiota tai vähintään passiivista hyväksyntää nauttiva, sisäisesti koherentti ja hyvin verkostoitunut ideologia”.

Sen edustajien kanssa ei Halla-ahon arvion mukaan pysty keskustelemaan, koska toimijoiden pontimina ovat usko ja tuonpuoleiset herkut. Tällöin kompromissit muuttuvat mahdottomiksi.

– Pyssyt ja pommit tulevat paukkumaan ja kurkut katkeamaan jatkossakin, koska yhteiskunta ei voi jatkuvasti elää sellaisessa valmiustilassa, että jokainen iskua suunnitteleva voitaisiin jäljittää ja pysäyttää, Halla-aho ennustaa.

Väkivalta nauttii laajaa suosiota Euroopassa

Halla-ahon mukaan terrorismin jatkumisen puolesta puhuu se, että esimerkiksi ISIS-järjestö saa Euroopassa osakseen ihailua.

– Viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan 16 prosenttia Ranskan kansalaisista suhtautuu myönteisesti ISIS-järjestöön. 18–22- vuotiaista sympatiseeraajia on peräti 27 prosenttia. Vuonna 2013 tehty saksalainen tutkimus osoitti, että puolet Euroopassa asuvista muslimeista voidaan katsoa fundamentalisteiksi, Halla-aho perustelee arviotaan.

Helsinkiläinen kirjoittaa, että ”suurin osa muslimeista ei varmastikaan osallistuisi väkivallantekoihin tai edes suoranaisesti hyväksy niitä”.

– Mutta se patamusta taantumus ja suvaitsemattomuus, josta islamistinen väkivalta kumpuaa, ei ole marginaalinen ilmiö.

Halla-aho kuvailee jihadistien islamin tulkintaa fasistiseksi kuoleman kultiksi, joka tähtää maailmanvalloitukseen ja länsimaisen – maallisen ja vapaan – yhteiskunnan tuhoon.

– Se nauttii huomattavan suurta suosiota niin muslimienemmistöisissä maissa kuin Euroopassakin, hän kirjoittaa.

Halla-aho sai viime vuoden eurovaaleissa toiseksi eniten ääniä koko maassa.  Samalla hänet tunnetaan mielipiteitä jakaneista kirjoituksistaan, jotka ovat aiemminkin käsitelleet islamin uskoa ja sen nimissä tehtyä väkivaltaa. Hän on saanut korkeimmassa oikeudessa sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomioon johtanut kirjoitus käsitteli islamia.

Halla-ahon teksti