Hajota ja re­mon­toi maut­to­mas­ti öky­ko­ti­si – yh­dys­val­ta­lai­ses­sa si­sus­tus­oh­jel­mas­sa kaikki uudehko ja toimiva pu­re­taan

Tämän ohjelman nimestä ja esittelytekstistä tulee mieleen jotain ihan muuta kuin mitä sisältö on.

Amerikkalaisessa remonttiohjelmassa modernisoitaan missisippiläisen pikkukaupungin taloja.
Amerikkalaisessa remonttiohjelmassa modernisoitaan missisippiläisen pikkukaupungin taloja.
Kuva: Todd Douglas/ Getty Images

Vintage-kodit kuntoon

** Tämän ohjelman nimestä ja esittelytekstistä tulee mieleen jotain ihan muuta kuin mitä sisältö on.

Ohjelman pitäisi esittelyn mukaan kertoa siitä, kun remontoijapariskunta etsii asiakkailleen kotikaupunkinsa vanhoja, historiallisia taloja Mississippin pikkukaupungissa. Heidän pitäisi modernisoida niitä järkibudjetilla käyttäen kierrätysmateriaaleja ja vanhoja tekstiilejä säilyttääkseen klassisen yleisilmeen.

Todellisuus on tämä: kohteet ovat suomalaisittain katsottuna 250 – 300 neliön ökytaloja. Kaikki uudehko ja toimiva rikotaan, heitetään pois ja tilalle tuodaan uudet.

Missä kierrätys ja järkibudjetti?

Vintage-kotien kunnostamisesta kierrätysmateriaaleja käyttäen, järkibudjetilla tulee minulla mieleen jotain ihan muuta. Tälle ohjelmalle parempi nimi olisi Hajota ja remontoi mauttomasti ökykotisi.

Kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa asiakkaille esitellään kaksi taloa: toinen vuodelta 1940 ja 1970. Molemmat ovat jo valmiiksi aivan huippu kunnossa: keittiöt ovat moderneja rosterisine koneineen ja kaikki seinä- ja lattiapinnat ovat priimoja.

Sydämestä ottaa, kun kaikki hajotetaan ja seiniä siirretään.

Katsojaa jää askarruttamaan Syvän etelän halpa hintataso. Hulppeat talot maksavat noin 200 000 dollaria ja (turha) remontti päälle 50–100 000 dollaria. Meillä rahaa menisi tuplasti.

Terassisuunnitelmissa huvittaa se, että kaikkein tärkeimmällä paikalla on televisio.

Frii klo 12.45