Haa­pa­ve­del­tä läh­töi­sin oleva sket­si­ryh­mä tekee paluun Yle Aree­nas­sa – Jus­ti­mus lyö rons­kis­ti so­vin­nai­suu­den yli

YouTubessa jo pitkään riehunut ja viitisen vuotta sitten TV5:llä käväissyt nettisketsiryhmä palaa isoon ruutuun Yle Areenan kahdeksanosaisessa alkuperäissarjassa.

Joona (Joose Kääriäinen) ja Samu (Juho Nummela) yrittävät selvitä lukiosta ja päästä eroon äidin uudesta miehestä.
Joona (Joose Kääriäinen) ja Samu (Juho Nummela) yrittävät selvitä lukiosta ja päästä eroon äidin uudesta miehestä.
Kuva: Solar Republic

Justimus esittää: Duo

*** YouTubessa jo pitkään riehunut ja viitisen vuotta sitten TV5:llä käväissyt nettisketsiryhmä palaa isoon ruutuun Yle Areenan kahdeksanosaisessa alkuperäissarjassa.

Tuleman pitää sairasta lukiolaishuumoria, vinkeää vintiövääntöä ja savolaisia rillejä huurussa. Samalla Delta-jengi näyttää löytäneen vuonna 2019 uuden kodin savolaisesta peräkammarista.

Vanhoista verrokeista huolimatta Juho Nummela, Joose Kääriäinen ja Sami Harmaala toteuttavat ikiomaa suomalaista splatter-visiotaan.

Siinä Nummelan ja Kääriäisen esittämät ongelmanuoret Samu ja Joona yrittävät selvitä lukiosta hengissä, valloittaa bändissä soittavan Lotan ja ennen kaikkea päästä eroon "Mulukku-Antista". Hän on Samun äidin uusi tamperelainen mies.

Yle Areena on Justimuksen 20-minuuttisille pläjäyksille oikea paikka, sillä ne lyövät ronskisti sovinnaisuuden yli.

Halpiksista sarjan erottavat käytössä olleet Ylen resurssit. Eipä ole tarvinnut pelehtiä pahvikulisseissa.

Yle Areena

Lue myös Kalevan arkistojuttu Justimuksesta: Haapavetinen kolmikko aloitti nettisketseillä, JustimusFilmsin suosio räjähti vuonna 2011 – kasvua seurasi liuta yhteydenottoja ja oma tv-sarja