Gazassa ainakin 15 kuollut ja 150 haa­voit­tu­nut il­ma­is­kus­sa

Gazassa ainakin 15 ihmistä on kuollut ja 150 haavoittunut Israelin tekemässä ilmaiskussa, kertoo paikallinen terveysministeriö. Isku tapahtui torilla lähellä Gazan kaupunkia.

Gazassa ainakin 15 ihmistä on kuollut ja 150 haavoittunut Israelin tekemässä ilmaiskussa, kertoo paikallinen terveysministeriö. Isku tapahtui torilla lähellä Gazan kaupunkia.

Lääkintälähteiden mukaan isku tapahtui vilkkaalla torilla, joka sijaitsee Gazan kaupungin ja Israelin välissä. Isku tuli pian sen jälkeen, kun Israelin armeija oli ilmoittanut neljän tunnin humanitaarisesta tulitauosta. Armeijan mukaan tulitauon ei kuitenkaan ollut määrä koskea alueita, joilla armeijan joukot toimivat parhaillaan.

Varhain aamulla Israel iski Gazan pohjoisosassa sijaitsevaan YK:n kouluun. Iskussa kuoli useita ihmisiä.

YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön johtaja tuomitsee iskun jyrkästi.

Järjestön johtajan mukaan koulun sijainti on kerrottu Israelin armeijalle useita kertoja. Järjestön mukaan koulu on tarjonnut suojaa yli 3 000 ihmiselle.

YK on kertonut, että ainakin kolmesta sen koulusta Gazassa on löytynyt raketteja. Uusimmasta löydöstä kerrottiin aamuyöllä Suomen aikaa. YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön tiedottaja tuomitsee rakettien kätkemisen, siviilien vaarantamisen ja YK:n puolueettomuuden loukkaamisen.

Israelin panssarivaunun iskussa on lisäksi tänään kuollut lääkintälähteiden mukaan kuusi ihmistä Gazassa. Kolme kuolleista on lapsia.

YK:n mukaan Israelin yli kolme viikkoa kestäneissä iskuissa on kuollut yli 1 200 palestiinalaista. Lisäksi yli 7 000 on loukkaantunut.

Valtaosa kuolleista on siviilejä. Ihmisoikeusjärjestöt ilmaisivat eilen kasvavan huolensa lapsiuhrien määrästä. YK:n mukaan yli 240 lasta on kuollut konfliktissa. Määrä on vajaa kolmannes siviiliuhreista.

Israelin puolella kuolleista 53 on sotilasta ja kolme siviiliä.