Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Gal­le­ria Con­ra­dil­le myön­net­tiin Tyr­nä­vän kunnan kult­tuu­ri­pal­kin­to

Tyrnävän kunnan kulttuuripalkinto 2020 luovutettiin Galleria Conradille, jonka toimijoina ovat Riitta ja Jouko Korkala.

– Galleria Conradin kaltaisia paikkoja tarvitaan, jotta taide ja kulttuuri olisi erilaisten ihmisten helposti saavutettavissa, kertoo kulttuuritoimikunnan puheenjohtaja Helena Lithovius tiedotteessa.

Tyrnävän kunnan kulttuuripalkinto on myönnetty vuodesta 1990 alkaen, yhtä vuotta lukuun ottamatta, vuosittain erityisestä kulttuurisaavutuksesta tai pitkäaikaisesta työstä Tyrnävän kulttuurin hyväksi.

Kulttuuripalkinto voidaan myöntää myös Tyrnävän kunnan tunnettuuden ja elinvoiman edistämisestä kulttuurin kautta. Kulttuuripalkinnon myöntöperusteiden muuttamisen vuoksi palkinnonjako siirtyi vuodelle 2021.

Palkinto jaettiin Tyrnävän kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä maanantaina 8. helmikuuta. Palkittavat olivat ajan tapaan paikalla etäyhteyden kautta.

– Galleria Conrad on edistänyt paikkakunnan ja Markkuun kylän elinvoimaa kulttuurin kautta. Jo vanhan koulun kunnostaminen kulttuurikäyttöön on kulttuuriteko itsessään, Lithovius sanoo.

Kulttuuripalkinto sisältää kunniakirjan lisäksi 500 euron rahapalkinnon.