Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Formula ykköset pors­kut­taa eteen­päin ainakin vuoteen 2025 asti, mutta muualla on vaikeaa – rallin MM-sar­jan yllä leijuu synkkiä pilviä

Heinäkuun alussa jälleen jaloilleen nousseen F1-sarjan savupiipusta tuprutti muutama päivä sitten valkoista savua. Kaikki sarjassa mukana olevat tallit kirjoittivat niin sanotun Concorde-sopimuksen ja sitoutuivat osallistumaan autourheilun kuninkuusluokkaan myös vuosina 2021–2025. Concorde-sopimuksessa muun muassa määritellään, miten sarjan tv- ja palkintorahat jaetaan tallien kesken.

Sopimusta voidaan pitää erittäin merkittävänä, sillä F1-maailmassa erilaiset uhkaukset ja vaatimukset ovat arkipäivää. Esimerkiksi sarjan mahtitallin Mercedeksen jatko F1:ssä on ollut usein vaakalaudalla, vaikka johtotähdet ovat painaneet letkan keulilla viimeiset kuusi vuotta.

Mercedeksen emoyhtiön Daimler-konsernin rajut talouden sopeuttamistoimet ovat säännöllisesti nostaneet ilmaan huhut F1-seikkailun lopettamisesta, mutta nyt autojätti näytti peukaloa ylöspäin.

Tallin tähtikuljettaja Lewis Hamilton ei ole vielä tehnyt sopimusta tulevasta kaudesta.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.