Kuvagalleria: Ter­wa­hölk­kä ja -ma­ra­ton juos­tiin jälleen Oulussa

Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Fi­nans­si­val­von­ta määräsi S-pan­kil­le lähes 1,7 mil­joo­nan seu­raa­mus­mak­sun – myös POP Pank­ki­kes­kus sai maksun ja jul­ki­sen va­roi­tuk­sen

Kuvituskuva S-pankin asiakaspalvelupisteeltä Oulun Limingantullissa.
Kuvituskuva S-pankin asiakaspalvelupisteeltä Oulun Limingantullissa.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Finanssivalvonta on jakanut S-pankille tiistaina 1 650 000 euron seuraamusmaksun epäilyttävien toimeksiantojen tunnistamis- ja raportoimisprosessien puutteista osakevälityksessä.

S-pankki kertoo tiedotteessaan, että pankkia ei epäillä väärinkäytöksistä. Finanssivalvonnan päätös koskee osakevälityksen prosesseihin liittyviä puutteita vuosina 2016–2018. S-pankki ei enää tarjoa asiakkailleen osakkeenvälitystä.

– Epäilyttävien osaketoimeksiantojen tunnistaminen ja raportoiminen on tärkeä osa rahoitusmarkkinoiden luotettavuutta, joten suhtaudumme viranomaisen havaintoihin vakavasti. Käynnistimme osakevälityksen alasajon jo ennen Finanssivalvonnan tarkastelun alkamista, kertoo S-pankin lakiasiainjohtaja Jussi Sokka.

Finanssivalvonta antoi 680 000 euron seuraamusmaksun ja julkisen varoituksen myös POP Pankkikeskukselle. Moitteet tulivat operatiivisen riskin hallinnasta.

– Olimme käynnistäneet merkittävät parannustoimenpiteemme jo ennen Finanssivalvonnan tarkastusta. Kehitämme jatkuvasti yhteenliittymän ohjaus- ja valvontajärjestelmiämme vastaamaan alan säätelyn vaateita, kommentoi POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

Päätökset eivät edellytä toimia pankkien asiakkailta.