Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­keen vas­tus­ta­jat suun­nit­te­le­vat häi­rin­tä­is­kua Kalevan ki­soi­hin

Pyhäjoen Hanhikivenniemen ydinvoimalahankkeen vastustajat suunnittelevat iskua paraikaa Oulussa pidettäviin Kalevan kisoihin.

Kalevan kisat järjestetään Raatin stadionilla. Arkistokuva.
Kalevan kisat järjestetään Raatin stadionilla. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pyhäjoen Hanhikivenniemen ydinvoimalahankkeen vastustajat suunnittelevat iskua paraikaa Oulussa pidettäviin Kalevan kisoihin. Voimalan toteuttaja Fennovoima on kisojen pääyhteistyökumppani.

Kalevan saamien tietojen mukaan vastustajat yrittävät sunnuntaina tehdä jonkinlaisen väliintulon kesken kisojen. Poliisilla on tieto ryhmän aikeista. Tilannetta seurataan ja siihen varaudutaan.

Kalevan kisojen johtoryhmän puheenjohtaja Mika Penttilä sanoo, että kisaorganisaatio on ollut yhteydessä poliisiin, mutta vastustajien konkreettisista toimintatavoista ei ole tietoa.

Fennovoiman aluetiedottaja Kimmo Siira sanoo myös, että riskit tiedostettiin jo silloin, kun sopimus kisojen yhteistyökumppanuudesta tehtiin.

– Kun muistaa, mitä keväällä tapahtui Hanhikivenniemellä, oli arvattavissa, että häirintä- tai provokaatioyrityksiä voi tulla.

Siira muistuttaa, että lainmukaisiin mielenosoituksiin vastustajilla on täydet oikeudet, mutta kaikki laittomat yritykset ovat ehdottomasti tuomittavia.

Juttua korjattu 22.7. kello 10.16. Poliisi ei tutki mahdollisia iskusuunnitelmia, koska asiasta ei ole rikosepäilyä. Poliisi seuraa ja tarkkailee tilannetta.