Fen­no­voi­ma: Ydin­voi­ma­la saadaan alulle ke­vääl­lä 2020

Fennovoima uskoo vakaasti, että Pyhäjoen ydinvoimala saa vihdoin rakentamislupansa valtioneuvostolta ensi vuonna.

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsströmin mukaan kaikki Fennovoiman paperit on tarkoitus saada STUKiin tämän vuoden aikana.
Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsströmin mukaan kaikki Fennovoiman paperit on tarkoitus saada STUKiin tämän vuoden aikana.
Kuva: Teija Soini

Fennovoima uskoo vakaasti, että Pyhäjoen ydinvoimala saa vihdoin rakentamislupansa valtioneuvostolta ensi vuonna. Nyt yhtiön tavoitteena on päästä aloittamaan laitoksen ydintekninen rakentaminen keväällä 2020.

Viime syksynä Fennovoima siirsi tavoitteensa rakentamisluvan saamisesta vuoteen 2019, koska venäläinen laitostoimittaja Rosatom ei kyennyt toimittamaan laitoksen suunnitteluaineistoa Säteilyturvakeskuksen (STUK) hyväksyttäväksi sovitussa aikataulussa.

– Viime aikoina meiltä on lähtenyt STUKille aika paljon aineistoa joka viikko. Venäläisiltä saadun aineiston laatu ja toimitustahti ovat parantuneet, projektijohtaja Minna Forsström Fennovoimasta kertoo.

– Tarkoituksena on saada kaikki loputkin paperit kertaalleen sisään STUKiin tämän vuoden aikana. Aineistoja täydennetään tarvittaessa.

Fennovoiman laitoksen rakentamislupapäätös näyttää joka tapauksessa olevan odotettavissa vasta ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen, ja asia on menossa seuraavan hallituksen päätettäväksi. Yhtiössä ei uskota, että uusikaan hallitus haluaisi hanketta torpata.