Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ex-pu­heen­joh­ta­ja Kataja: Kevan Ai­luk­sen etuudet koh­tuul­li­sia

Kevan hallituksen entinen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) sanoo STT:lle, että toimitusjohtaja Merja Ailuksen palkka ja etuudet olivat samaa tasoa kuin tämän edeltäjällä.

Kevan hallituksen entinen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) sanoo STT:lle, että toimitusjohtaja Merja Ailuksen palkka ja etuudet olivat samaa tasoa kuin tämän edeltäjällä.

Kataja sanoo hyväksyneensä vain kohtuullisia etuuksia.

Katajan mukaan Ailukselle hankittiin valinnan jälkeen uusi työsuhdeasunto, sillä ei voitu olettaa, että uusi johtaja haluaisi asua myrskyisissä merkeissä lähteneen edeltäjänsä kodissa. Toinen asunto hankittiin, koska Ailuksen elämäntilanne oli muuttunut. Katajan mukaan käytettyyn asuntoon usein tehdään remonttia, joten hän hyväksyi remontin tekemisen.

Remontin hän käsitti kuitenkin olevan pikemminkin pintaremonttia kuin peruskorjausta.

Kataja sanoo, että hän ei halua kommentoida päätöksiä, joita hän ei ole ollut tekemässä. Esimerkiksi Ailuksen autokaupoista päätettiin muualla.

Kataja kommentoi kohua tänään ensimmäistä kertaa medialle. Hän sanoo, että tapauksesta on opittu monia asioita.

- Prosessit on syytä dokumentoida yksityiskohtaisesti. Olen ymmärtänyt, että Kevassa näihin toimiin on jo ryhdytty. Toisaalta se, että luottamusta ei kannata menettää.

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus ilmoitti eilen eroavansa tehtävästään. Hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok.) sanoi, että syynä ei ollut julkinen keskustelu Ailuksen työsuhdeauton ja -asunnon kohtuullisuudesta vaan luottamuspula.

Ailus saa erokorvauksena 303 000 euroa, joka vastaa vuoden palkkaa etuineen.