Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eu­ta­na­sia­kes­kus­te­lu oli suuri pet­ty­mys

Tiistaina 31. elokuuta julkistettiin sosiaali- ja terveysministeriön Elämän loppuvaiheen hoito -asiantuntijatyöryhmän loppuraportti. Olihan se kolmivuotinen työrupeama.

Mitä jäi käteen? Eutanasialain suhteen kolisevia kattilan kansia kattiloiden ollessa tyhjiä. Moni vakavasti sairas ihminen pettyi pahasti.

Sain useita yhteydenottoja. Voitteko te auttaa? Te ette siis jatkossakaan voi auttaa? Kuka minua auttaa? Voi tätä pettymyksen määrää.

Työryhmän raportti oli isku päin niiden ihmisten kasvoja, jotka elävät tilanteessa, kun he haluaisivat tehdä oman ratkaisun, oman päätöksen omasta elämästään suuren kärsimyksen keskellä, ja samalla tietoisena siitä, että tulevat kuolemaan.

"Valitettavasti on kuitenkin niin, että näköpiirissä ei ole mitään oleellista isoa parannusta kuolevien hoitoon lähitulevaisuudessa, vaikka työryhmänä kovasti sitä vaadimme."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.