Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

EU otti Uk­rai­nan sy­lei­lyyn, mutta maan jä­se­nyys unio­nis­sa vie vielä aikaa – jä­se­nyy­den to­teu­tu­mi­nen olisi kui­ten­kin vapaan Eu­roo­pan etu

Ukrainan ja EU:n suhde tiivistyy nyt vauhdikkaasti. Ukraina on unionin ehdokasmaa, mutta jäsenyyteen on vielä matkaa. Oikotietä ei ole syytäkään tarjota. Ukrainan on sodan päätyttyä itse rakennettava jäsenyysvalmiutensa.

Komission puheenjohtajan puhe unionin tilasta on EU:n vuotuistraditiota: puhe sisältää menneen analyysiä, arvioita unionin kehittämistarpeista sekä eurooppahengen nostatusta.

Ursula von der Leynenin puhe keskiviikkona oli näiltä osin perinteinen, Samalla tämän vuoden tapahtumat tekivät siitä poikkeuksellisen. Puheen pääteema oli sota, jota käydään Euroopan keskellä.

Ukrainan rintamalla ei ole EU-maiden joukkoja, eivätkä ohjukset ole lentäneet unionimaiden rajojen sisäpuolelle. Silti EU:sta on tullut osapuoli sodassa, sillä sen ytimessä ovat myös energia sekä eurooppalaiset arvot ja vapaudet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.