Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Asuntomarkkinat: Myl­ly­tul­lis­sa asutaan ker­ros­ta­los­sa, jonka jul­ki­si­vu on kesken

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

EU-myön­tei­syys pysyy yhä huip­pu­kor­keal­la - nui­vim­pien­kin kanta on muut­tu­nut vuoden aikana

Tiistaina Euroopan unionin liput hulmusivat juhlan kunniaksi jäsenmaissa eri puolilla Eurooppaa. Suomessa EU-myönteisyys on pysynyt tasolla, jolle se asettui Venäjän hyökkäyksen alussa.

Euroopan unionin jäsenmaissa vietettiin vuosittaista Eurooppa-päivää tiistaina. Liput liehuivat EU-maissa Euroopan yhtenäisyyden kunniaksi.

EU-komissaari Jutta Urpilainen patisteli Eurooppa-päivän aattona maanantaina Suomea ja suomalaisia olemaan aktiivisempia Euroopan unionin suuntaan. Suomalaisia näkökulmia pitäisi saada esille EU:ssa jo asioiden valmisteluvaiheessa (Kaleva 9.5.).

Urpilaisen kehotusta kannattaa kuunnella herkällä korvalla muuallakin kuin Helsingissä. Maakuntien ja kaupunkien näkemyksiä on viestitty EU-päättäjille koko Suomen jäsenyyden ajan, mutta nyt Urpilainen toivoo parempaa ennakointia. Proaktiivisuus on monessa muussakin asiassa parempi  kuin reaktiivisuus.

EU:n liput liehuivat Suomessakin tiistaina ylpeästi, sillä meikäläisten EU-myönteisyys on pysynyt ennätyslukemissa. EU:n hyvät vaikutukset on nähty, vaikka aivan kaikki eivät niitä vielä tunnista.

Liput liehuivat Euroopan unionin jäsenmaissa tiistaina. Nämä liput juhlistivat EU:n ministerikokousta paljon tiistaita aiemmin.
Liput liehuivat Euroopan unionin jäsenmaissa tiistaina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.