Tilaajille

"Ettekö te de­sin­fioi elin­tar­vik­kei­ta ja kenkiä kotiin tul­les­sa?" – Dubain suo­ma­lai­set kehuvat tiuk­ko­ja ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia

Hiljenneessä Arabiemiraattien kasvukeskuksessa Dubaissa tarvitaan kodista poistumiseen lupa poliisilta. Luvan voi anoa sähköisesti.

Dubain kuuluisa kaupunkikuva on poikkeuksellisen hiljainen. Koronadesinfioinnin iltoina autoja liikkuu harvassa. Maailman korkein rakennus Burj Khalifa on kuvassa keskellä. Kristian Kallio on ratkaissut lemmikin ulkoiluttamisongelman Dubain koronakieltojen aikana. Hän ulkoiluttaa koiria perheensä asuintalon takapihalla. Arabimaailman ensimmäinen jäähalli ostoskeskus Dubai Mallissa on tyhjä. Katia al-Kaisi on yrittäjänä siirtynyt Dubaissa toimistoltaan etätöihin. Myös urheiluharrastukset hoituvat nyt kotioloissa. Ennen koronaa: vielä perjantai-iltana 28.2.2020 pysäkki oli täynnä monenkirjavaa väkeä Dubain Mall of Emirates -ostoskeskuksen bussiasemalla. Dubain keskustan kadut ovat hiljenneet. Arabiemiraatissa on jatkettu koronaviruksen vastaista saniteettiohjelmaa.
Dubain kuuluisa kaupunkikuva on poikkeuksellisen hiljainen. Koronadesinfioinnin iltoina autoja liikkuu harvassa. Maailman korkein rakennus Burj Khalifa on kuvassa keskellä.
Dubain kuuluisa kaupunkikuva on poikkeuksellisen hiljainen. Koronadesinfioinnin iltoina autoja liikkuu harvassa. Maailman korkein rakennus Burj Khalifa on kuvassa keskellä.

Hiljenneessä Arabiemiraattien kasvukeskuksessa Dubaissa tarvitaan kodista poistumiseen lupa poliisilta. Luvan voi anoa sähköisesti. Koiria ei saa ulkoiluttaa ollenkaan. Määräyksiin suhtaudutaan myönteisesti, koska ne luovat turvallisuutta, kertovat tavoittamamme suomalaisasukkaat.

Dubaissa on viime viikkoina tasaisesti tiukennettu rajoituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Viime sunnuntaista lähtien kotoa poistumiseen on anottava joka kerta lupa poliisilta. Lupa anotaan verkossa ja siitä saa vahvistuksen tekstiviestillä. Kotoa saa poistua vain välttämättömän asioinnin vuoksi lähinnä apteekkiin tai ruokakauppaan.