Reportaasi: Maail­man vaa­ral­li­sin vessa, ren­gas­rik­ko­ja ja odot­ta­ma­ton il­ma­len­to – hyppää kyytiin ja lähde ko­ke­maan, mil­lais­ta on ajaa läs­ki­pyö­räl­lä Kor­va­tun­tu­ril­le

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Etta me­net­tää al­ku­kau­den pis­teen­sä edus­tus­kel­vot­to­man pe­laa­jan vuoksi – seura yrittää vielä kumota Len­to­pal­lo­lii­ton pää­tök­sen: "Kaikki vel­voit­teet oli hoi­det­tu, tosin aivan liian viime ti­pas­sa"

Slovakialaisen Jakub Petrasin siirto on saanut hyväksynnän vasta 6. lokakuuta.

Ettan slovakialaispelaajan Jakub Petrasin seurasiirto hyväksyttiin vasta 6. lokakuuta. Petras oli kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa edustuskelvoton.
Ettan slovakialaispelaajan Jakub Petrasin seurasiirto hyväksyttiin vasta 6. lokakuuta. Petras oli kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa edustuskelvoton.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Miesten lentopalloliigan Ettan tämän kauden pistesaldo on nollattu. Oululaisjoukkueen slovakialaishakkuri Jakub Petras oli kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa edustuskelvoton, joten Lentopalloliiton kilpailusääntöjen mukaan Ettalta viedään Ducks-ottelun yksi ja PerPo-voiton kolme sarjapistettä.

Lentopalloliiton sääntöryhmä teki päätöksen asiasta maanantaina.

Petras ei ollut kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa edustuskelpoinen, sillä Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n järjestelmässä hänellä ei ollut voimassa olevaa kansainvälistä seurasiirtoa. Siirto hyväksyttiin 6. lokakuuta, joten hän oli edustuskelpoinen viime viikonlopun Ducks-ottelussa, joka päättyi Ettan 1–3-tappioon.

– Jakubin ja toisen ulkomaalaispelaajamme Michael Michelaun siirto- ja kirjaamismaksut venyivät aivan sarja-avauksen kynnykselle. Kaikki heidän pelaamiseensa liittyvät velvoitteet oli hoidettu ennen ensimmäistä peliä, mutta FIVB ei kirjannut Jakubin siirtoa ajoissa rekistereihin, taustoittaa Jukka Parkkinen, joka hoitaa Ettassa yhteydenpitoa Lentopalloliiton suuntaan.

– Erikoista on, että Michaelin kirjaus meni läpi, mutta Jakubin ei. Toki olimme aivan liian viime tipassa liikkeellä, se on virheemme. Asia olisi pitänyt hoitaa aiemmin.

Parkkisen mukaan Etta taistelee vielä sarjapisteidensä puolesta.

– Olemme tehneet Lentopalloliitolle vastineemme. En muista, onko tällaisesta asiasta ennakkotapausta. Mutta näkemyksemme on, että kaikki velvoitteet oli hoidettu ajoissa, mikä näkyy myös kuiteista.

Juttua päivitetty tiistaina kello 20.12: otsikkoa muokattu ja juttuun lisätty Ettan Jukka Parkkisen kommentit.