Es­pan­jan va­sem­mis­to vaatii pää­mi­nis­te­ri Rajoyn eroa

Espanjalaiset vasemmistopoliitikot vaativat pääministeri Mariano Rajoyn eroa Kataloniassa nähdyn poliisin voimankäytön vuoksi.

Espanjalaiset vasemmistopoliitikot vaativat pääministeri Mariano Rajoyn eroa Kataloniassa nähdyn poliisin voimankäytön vuoksi. Poliisi yritti kovin ottein estää äänestämistä Kataloniassa sunnuntaina järjestetyssä itsenäistymiskansanäänestyksessä.

Vasemmistolaisen Podemos-puolueen johtaja Pablo Iglesias syytti Rajoyn konservatiivista kansanpuoluetta ja sen tukijoita espanjalaisen demokratian tuhoamista.

– Jotta voimme aloittaa uuden dialogin ja rinnakkaiselon aikakauden kansanpuolue ja (sen liittolaispuolue) Ciudadanos on siirrettävä oppositioon, Iglesias kirjoitti Twitterissä.

Myös Barcelonan pormestari Ada Colau vaatii Rajoyn eroa. Colaun mukaan Rajoyn toiminta on ylittänyt kaikki rajat.

– Hän on pelkuri, joka ei kykene hoitamaan valtiollisia velvollisuuksiaan. Sen vuoksi hänen on erottava, Colau sanoi toimittajille.

Kansanpuolueen tiedottaja Fernando Martinez-Maillo puolusti Rajoyn hallituksen toimintaa.

– Ainoat jotka ovat vastuussa Katalonian tapahtumista tänään ovat (Katalonian alueen johtaja Carles) Puigdemont, Katalonian hallitus ja sen kumppanit, Martinez-Maillo sanoi.