Erän­kä­vi­jät-sar­jas­ta tutulta te­ki­jä­tii­mil­tä tulee uusi so­ta­do­ku­ment­ti­sar­ja – toi­ses­ta maail­man­so­das­ta ker­to­van sarjan ku­vauk­set alkavat kesällä

Eränkävijät-sarjasta tunnetulta tekijätiimiltä tulee uusi dokumenttisarja. Oululainen NTRNZ Media on kuusiosaisen kansainvälisen sotadokumenttisarjan alkuunpaneva voima.

Oululainen Teemu Hostikka on uuden sotadokumenttisarjan vastaava tuottaja.
Oululainen Teemu Hostikka on uuden sotadokumenttisarjan vastaava tuottaja.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Eränkävijät-sarjasta tunnetulta tekijätiimiltä tulee uusi dokumenttisarja. Oululainen NTRNZ Media on kuusiosaisen kansainvälisen sotadokumenttisarjan alkuunpaneva voima. 

Untold Arctic Wars -sarja kertoo arktisen alueen taisteluista toisen maailmansodan aikana. Suomessa sarja nähdään Ylen kanavilla. Lisäksi mukana ovat Ruotsin SVT, Norjan NRK ja Tanskan DR. 

Sarjan kuvaukset alkavat tulevana kesänä ja kuvauksia tehdään Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Sarjan on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2021. 

Sarjan käsikirjoitustiimiin kuuluvat menestynyt torniolainen sotakirjailija Mika Kulju sekä Ruotsin arvostetuin sotahistorioitsija Lars Gyllenhaal. Molempien ansioluettelosta löytyy useita teoksia pohjoisen alueen taisteluista.

– Useat taistelukentät arktisilla alueilla ovat säilyneet lähes koskemattomina. Suomen maaperällä käydyistä taistelusta, kuten Raatteen tien tapahtumista, löydetään uusia kansainvälisiä näkökulmia. Katsoja pääsee ikään kuin aikamatkalle historiaan, Kulju kuvailee.

Sarjan kertojaäänenä kuullaan näyttelijä Peter Franzén.

Sarjan vastaava tuottaja, NTRNZ media Oy:n Teemu Hostikka pitää tärkeänä sitä että ihmisiä muistutetaan historian väkivaltaisimman sodan tapahtumista. 

– Arktisen alueen taisteluita ei ole aiemmin käsitelty tässä mittakaavassa, ja niiden merkitys maailmanhistoriaan on jäänyt avaamatta suurelle yleisölle. 

Hostikka kertoo oululaisen NTRNZ Median olevan sarjan takana oleva vastuullinen toimija, idean alkuun paneva voima sekä koko tuotannosta vastuussa oleva taho.

Sarjan tilaaja Ari Ylä-Anttila pitää sarjaa erittäin merkittävänä hankkeena. 

– Kansainväliset suoratoistopalvelut satsaavat korkeatasoisen sarjadraaman lisäksi myös faktasarjoihin. Jotta voimme vastata tähänä haasteesen, tarvitsemme sarjoja, joissa on mukana monenlaisia kumppaneita ja rahoittajia. Tässä ovat mukana kaikkien Pohjoismaiden yleisradioyhtiöt Islantia lukuun ottamatta, Ylä-Anttila sanoo.

Lue myös: Eränkävijät on ollut oululaisen Teemu Hostikan läpimurto ja maailmanvalloitus jatkuu – "Kansainvälinen dokumenttisarja on myyty jo kaikkiin Pohjoismaihin"

Juttua täydennetty kello 16.03. Oululainen NTRNZ Media on kansainvälisen sotadokumenttisarjan alkuunpaneva voima.