Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Hirvikolarit : Kimmo Hyyppä törmäsi sadan ki­lo­met­rin tun­ti­vauh­dil­la hir­veen, jota hän ei nähnyt missään vai­hees­sa

En­sim­mäi­nen py­hiin­vael­lus­reit­ti tulossa Poh­jois-Poh­jan­maal­le – Pyhän Olavin reitti kulkee Ou­lu­jo­ki­vart­ta

-

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oulun seurakuntayhtymälle 60 000 euron rahoituksen, jonka avulla suunnitellaan Oulujokivartta etenevä, tervareittiin tukeutuva Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti.

Oulun tuomiokirkon ja Oulujoen kirkon lisäksi neljä kulttuurihistoriallisesti arvokasta puukirkkoa yhdistävä reitti on avataan käyttöön Oulussa 21.-23. toukokuuta 2021 järjestettävien Kirkkopäivien yhteydessä.

Hankkeessa rakennetaan fyysinen ja virtuaalinen pyhiinvaellus-, elämys- ja matkailureitti Oulun seudulle välille Oulunsalo-Oulu-Muhos-Utajärvi-Rokua-Vaala.

Tavoitteena on myös kehittää interaktiivinen mobiilisovellus, jota käytetään ulkoilmaan ja maastoon sijoittuvien reittien opastuksessa.

– Ihmiset kaipaavat mahdollisuutta rauhoittumiseen ja erilaiset pyhiinvaellusreitit ovat tänä päivänä hyvin suosittuja ympäri maailmaa. Digitalisoinnin avulla pystymme tukemaan hengellisyyden lisäksi muun muassa historiallista, kulttuurista ja arkkitehtonista näkökulmaa, kuvailee hanketta Oulun seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen.

Sisällön suunnitteluun otetaan mukaan erilaisia käyttäjäryhmiä kuten lapsia, nuoria, työyhteisöjä, ikääntyneitä ja läheisensä menettäneitä ihmisiä.

Tuloksena syntyy myös yritysten käyttöön uudentyyppisiä tuotteita ja palveluja, joilla lisätään alueen luonto-, kulttuuri- ja hyvinvointimatkailun houkuttelevuutta.