En­sim­mäi­nen lasti HVK:n Kii­nas­ta ti­laa­mia suo­ja­vä­li­nei­tä las­keu­tui Hel­sin­ki-Van­taal­le – Finn­ai­rin kone toi 2 mil­joo­naa maskia ja 230 000 hen­gi­tys­suo­jain­ta

Huoltovarmuuskeskus on tilannut Kiinasta suuren määrän suojavälineitä, joita kaivataan koronavirusepidemian vuoksi kipeästi terveydenhuollossa.

Finnairin kone toi Helsinki-Vantaalle lastin suojaimia. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.
Finnairin kone toi Helsinki-Vantaalle lastin suojaimia. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on tilannut Kiinasta suuren määrän suojavälineitä, joita kaivataan koronavirusepidemian vuoksi kipeästi terveydenhuollossa.

HVK:n toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoi tiistaina iltapäivällä Twitterissä, että ensimmäinen lasti Kiinasta on saapunut Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Lounema kertoo, että Finnairin lentokoneen kyydissä Suomeen tuli kaksi miljoonaa maskia ja 230 000 hengityksensuojainta.

Uuden Suomen mukaan hengityssuojaimet menevät Suomessa VTT:n testeihin. Näin varmistetaan, että ne täyttävät vaativaan hoitokäyttöön tarvittavat kriteerit. Kyseessä ovat FFP2- ja FFP3-luokituksen suojaimet.

Lounema kertoo Uudelle Suomelle, että toimituksia on luvassa tällä haavaa 12 lentokoneellisen verran. Nyt Suomeen saapuneen erän piti tulla perille jo viime viikolla.

– Tämä on hyvä alku. Tähän on pyritty. Tällaisessa markkinatilanteessa on täysin normaalia, että seilausta aikataulussa tulee, Lounema toteaa Uudelle Suomelle.

Louneman poliittinen päätöksentekokoneisto on tukenut hankintoja vahvasti.

– Sen voi sanoa, että kaikki valtiojohdon toimijat ovat tässä kokonaisuudessa mukana. Kaikki ovat tähän sitoutuneet, yhdessä asiaa hoidetaan.