En­si­lun­ta saadaan odottaa ensi viik­koon Oulun seu­dul­la – sun­nun­taik­si en­nus­te­taan räntää

Suuri osa Suomea on saanut osakseen lunta tai räntä perjantaipäivän aikana, mutta Oulun seudulla räntää on luvassa vasta sunnuntaina.

Ensilumi satoi maahan perjantaina Itä-Suomessa, Oulussa se on luvassa mahdollisesti tiistaina.
Ensilumi satoi maahan perjantaina Itä-Suomessa, Oulussa se on luvassa mahdollisesti tiistaina.
Kuva: Taneli Kärki

Suuri osa Suomea on saanut osakseen lunta tai räntä perjantaipäivän aikana, mutta Oulun seudulla räntää on luvassa vasta sunnuntaina. Ensilumi satoi maahan perjantaina muun muassa Itä-Suomessa, Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Sunnuntaiaamuna satava räntä ei ole kuitenkaan jäämässä maahan ilman lämpötilan vuoksi, Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko ennustaa. Sunnuntain aikana räntäsade muuttuu vedeksi.

Näillä näkymin ensilumi voidaan saada Oulussa tiistaina, kun idästä päin saapuva saderintama tuo lunta Kainuuseen, Koillismaalle ja mahdollisesti myös Oulun seudulle.  Talvirenkaiden vaihto auton alle on aiheellista.

– Jos on varaa jättää pahemmat kelit väliin, niin pärjää vielä kesärenkailla. Mutta jos tarvii autoa joka päivä ja ajaa säännöllisesti ympäriinsä, niin kannattaa varmaan laittaa talvirenkaat. Etenkin aamut ja illat ovat liukkaita, Alanko huomauttaa.

Koko maan päivälämpötilat ovat vähän vuodenajan keskiarvoa alhaisemmat ja liikkuvat tällä hetkellä noin kahden ja viiden plusasteen tienoilla.