Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ennen ai­ko­jaan Oulun pää­kir­jas­tos­sa lo­pe­tet­tu en­nak­ko­ää­nes­tys poiki ri­kos­il­moi­tuk­sen po­lii­sil­le ja kan­te­lun edus­kun­nan oi­keus­asia­mie­hel­le

Poliisi aloitti esitutkinnan nimikkeellä vaalituloksen vääristäminen. Yksi pääkirjastosta poistetuista äänestäjistä onnistui äänestämään ulkomailta käsin.

Oulun pääkirjaston ennakkoäänestyspaikalla rikottiin vaalilakia viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä, kun jonottajat poistettiin paikalta kello 20 vastoin vaaliohjeita. Nyt asiasta on kirjattu rikosilmoitus ja kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Virastovahtimestarin lyhyeen lopettama ennakkoäänestys sai aktiivisen äänestäjän löytämään uuden keinon. Hän lähetti äänensä kuriirin välityksellä Kööpenhaminasta.

Onko Oulun poliisille tehty tutkintapyyntöä äänestäjien poistamisesta pääkirjaston ennakkoäänestyspaikalta, rikosylikomisario Janne Koskela?

– Poliisille on lähetetty palautepostia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.