Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Kaleva Live: Voi­mis­te­lu­päi­vät jat­ku­vat Ou­lu­hal­lis­sa

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

En­nal­lis­ta­mi­nen uhkaa maa­seu­tu­elin­kei­no­ja – met­sä­po­li­tiik­ka kuuluu kan­sal­li­seen pää­tös­val­taan ja tästä on Suomen pi­det­tä­vä kiinni

Metsät ovat useimmille meistä tärkeitä latautumisen ja rentoutumisen paikkoja. Luonnossa liikkuminen, metsästys, kalastus, marjastus ja sienestys ovat lähes jokaisen pohjoisen ihmisen ajanviettotapoja. ”Halkoholisteja” löytyy monesta perheestä – metsien hoitaminen on pohjoisen väelle luontainen harrastus.

Metsätalous tuo monille myös merkittävää toimeentuloa. Metsäala työllistää noin 60 000 henkilöä koko Suomessa ja maksaa vuosittain keskimäärin 2,2 miljardia euroa palkkoja. Pelkästään Pohjois-Pohjanmaalla on 57 000 metsänomistajaa. Metsät tuottavat raaka-ainetta Pohjois-Suomen metsäteollisuudelle ja haketta energiantuotantoon.

"On syytä muistaa, että ennallistamisasetus heikentää kansallista huoltovarmuutta niin kotimaisen uusiutuvan energiantuotannon kuin ruoantuotannonkin osalta."

Valitettavasti kaikkea tätä uhkaa EU-komission kesäkuussa julkaisema, luonnon ennallistamista koskeva lainsäädäntöehdotus. Vilkasta keskustelua herättänyt ennallistamisasetus koskettaa maa- ja metsätalouden ohella myös 63 kaupunkia tai kuntaa, myös Oulua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.