Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

EM-Eng­lan­nin päi­vä­kir­ja: Nä­ke­miin, moderni ja toimiva stadion

Englannin päiväkirjassa kerrotaan vapaamuotoisesti siitä, miltä naisten jalkapallon EM-lopputurnaus näyttää englantilaisen elämänmenon keskellä Milton Keynesin kaupungissa.

Kalevan urheilutoimittaja Kai Nevala on viikon ajan Englannissa seuraamassa jalkapallon EM-turnausta. Englannin päiväkirjassa käydään läpi arkisia havaintoja kisoista ja englantilaisesta elämänmenosta.

Tiistai 12.7.

Milton Keynesin stadion on nyt koettu kahteen kertaan. Kolmatta kertaa ei ainakaan heti tule, sillä keskiviikkona on edessä kotimatka Ouluun. Vuonna 2007 avattu Stadium MK on erittäin moderni ja toimiva stadion. Leveiltä ja avoimilta käytäviltä on helppo kulku istumapaikoille, vessat ja ruokapaikat ovat hetkessä saavutettavissa. Vain luonnetta ja historian tuomaa tyylikkyyttä puuttuu. Vastaavia stadioneita on rakennettu 2000-luvulla ympäri maailmaa.

Pääkäyttäjä MK Dons on yksi Britannian halveksituimmista seuroista. MK Dons perustettiin 2004, kun Wimbledon FC siirrettiin Lontoon-juuriltaan uuteen paikkaan 90 kilometriä pohjoiseen. Moni englantilaisen jalkapallon ystävä muistaa Wimbledonin eli Hullun Jengin varsinkin vuoden 1988 sensaatiomaisesta cupin voitostaan Liverpoolia vastaan Wembleyllä. Fanit eivät tietenkään seuranneet Milton Keynesiin vaan perustivat uuden seuran eli AFC Wimbledonin.

Aamulla on edessä juna-metro-juna Gatwickin lentoasemalle, joka on onneksi huomattavasti toimivampi kuin Heathrow. Jos kaikki sujuu hyvin, Oulussa ehtii vielä hyvin iltalenkille.

Tämä tiivis viikon päiväkirja päättyy tähän. Kenties palaamme yleisurheilun EM-kisojen ja Münchenin merkeissä elokuussa.

Maanantai 11.7.

Onpa kuuma.

Suomalaisillekin tältä kesältä tuttu helleaalto jumittaa nyt Englannin päällä. Tiistaiksi on luvassa jopa 33 asteen hellettä. Ei passaa valittaa, mutta kieltämättä seitsemän kilometrin juoksulenkki tuntui tänään tuplasti pidemmältä, eikä vauhti varsinaisesti päätä huimannut. Sen sijaan huimaava näky oli, kun juoksi pusikosta aukealle ja edessä oli yhtäkkiä ihan aito buddhalainen pagodi eli temppelitorni.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.