EM-de­by­tant­ti Islanti pakotti Por­tu­ga­lin ta­sa­pe­liin

Portugali ja Islanti ovat pelanneet jalkapallon EM-lopputurnauksessa avausottelussaan tasapelin 1-1.

Portugali hallitsi ensimmäistä puoliaikaa Islannin hyvän aloituksen jälkeen.
Portugali hallitsi ensimmäistä puoliaikaa Islannin hyvän aloituksen jälkeen.
Kuva: MAST IRHAM

Portugali ja Islanti ovat pelanneet jalkapallon EM-lopputurnauksessa avausottelussaan tasapelin 1-1. F-lohkon ottelun maalit tekivät Portugalin Nani ja Islannin Birkir Bjarnason.

Portugalin vei Saint-Etiennessä 1-0-johtoon ensimmäisen puoliajan 31. minuutilla Nani. Hän ampui pallon verkkoon Andre Gomesin oikealta maata pitkin antamasta syötöstä.

Islannin 1-1-tasoituksen ampui toisen puoliajan alussa 50. minuutilla Birkir Bjarnason. Sveitsin Baselissa pelaava Bjarnason pääsi ampumaan lentopotkun läheltä verkkoon, kun Portugalin puolustajat Pepen ja Vierinhan johdolla seikkailivat pelipaikkojensa ulkopuolella.

Islanti ei ujostellut ottelun alussa EM-debyyttiään millään lailla. Se pystyi ensimmäisten 20 minuutin aikana tasapäiseen peliin.

Ensimmäisen maalipaikan järjesti Islanti. Englannin Valioliigaa Swanseassa pelaava Gylfi Sigurddon kokeili kolmannella peliminuutilla Portugali-vahti Rui Patricion näppien pitävyyttä, mutta ei täysin onnistunut laukauksessaan.

Mitä pitemmälle avauspuoliaika ehti, sitä selvemmäksi tuli Portugalin pallonhallinta. Portugalin syöttömyllyssä Islanti ei välillä saanut palloa pitkään aikaan haltuunsa.

Pallollisesta hallinnastaan huolimatta Portugali oli tehoton supertähteään Cristiano Ronaldoa myöten.

Portugali kohtaa seuraavaksi Itävallan, ja Islanti pelaa Unkaria vastaan. Suomen kanssa samassa EM-karsintalohkossa pelannut Unkari yllätti F-lohkon avausottelussa aiemmin tiistaina Itävallan 2-0.