Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Elin­tar­vik­kei­den vas­tuul­li­nen tuo­tan­to kiin­nos­taa ku­lut­ta­jia – "kä­sit­teen avaa­mi­nen voi jäädä puo­li­tie­hen"

Elintarvikkeiden vastuullinen tuotanto kiinnostaa kuluttajia. Asia on otettava huomioon läpi koko tuotantoketjun.

Erikoistutkijan mukaan vastuullisuudessa on vielä parannettavaa. Kuvituskuva.
Erikoistutkijan mukaan vastuullisuudessa on vielä parannettavaa. Kuvituskuva.
Kuva: Silja Viitala

Elintarvikkeiden vastuullinen tuotanto kiinnostaa kuluttajia. Asia on otettava huomioon läpi koko tuotantoketjun.

Johtaja Sari Forsman-Hugg Luonnonvarakeskuksesta (Luke) tähdentää, että käsitys vastuullisesta ruoantuotannosta vaihtelee sen mukaan, kenen näkökulmasta asiaa katsoo.

– Se voi olla eläinten, ihmisten ja ympäristön hyvinvointia, terveyttä ja taloutta. Vaikkapa tuotteen hiilijalanjäljestä puhutaan paljon, mutta käsitteen avaaminen voi jäädä puolitiehen.

Luken erikoistutkijan Juha-Matti Katajajuuren mukaan vastuullisuudessa on vielä parannettavaa.

- Alan toimijoiden mukaan ympäristövastuu on tärkein kehitettävä asia. Vain harvat yritykset minimoivat tai edes mittaavat tuotteidensa ketjun ympäristöjalanjälkiä.

Kuluttajatkin ovat vastuullisuuden puolesta vielä enemmän puheissaan kuin teoissaan, Katajajuuri toteaa.