Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Elina Kä­mä­räi­nen täytti sata vuotta – Ro­va­nie­me­läi­nen on nähnyt elä­män­sä aikana yh­teis­kun­nan huikean ke­hi­tyk­sen

Posti on tuonut Rovaniemen Tapionkylään mieltä ilahduttavia onnittelukortteja pitkin viikkoa. Elina Kämäräisellä tulee lauantaina täyteen sata vuotta.
Posti on tuonut Rovaniemen Tapionkylään mieltä ilahduttavia onnittelukortteja pitkin viikkoa. Elina Kämäräisellä tulee lauantaina täyteen sata vuotta.
Kuva: Anssi Jokiranta

Kun Elina Kämäräinen, 99, oli vuonna 1947 viimeisillään raskaana, hän käveli asiointimatkalle Rovaniemelle. Matkaa Tapionkylästä tuli 35 kilometriä – yhteen suuntaan.

Lauantaina sata vuotta täyttänyt Kämäräinen on pitkän elämänsä aikana nähnyt huiman yhteiskunnallisen kehityksen.

Pelkästään maanteillä on siirrytty jalkapatikasta hevoskyytiin, kuorma-auton lavalta linja-autoon ja lopulta henkilöautoon.

Tiedon valtatielle Kämäräinen lähti 83-vuotiaana. Hän otti internetin käytön haltuun ja kirjoitteli ahkerasti Facebookin Entisten nuorten Rovaniemi -ryhmässä.

Kannettavalla tietokoneella syntyi lukuisia runoja ja elämäkerta. Pöydällä lepäävä paksu pino liuskoja kertoo kaikesta, mitä sadan vuoden aikana ehtii kokea.

Se on paljon.

Elina Kämäräinen o.s. Seppälä syntyi Tapionkylässä 17.04.1921. Lapsia oli monta, ja toiseksi nuorin Elina oppi lukemaan jo viisivuotiaana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.